Eerste editie Ye Olde Country N’ Folk Festival

Zondag 17 December organiseert Musicon de eerste editie van Ye Olde Country N’ Folk Festival. Zoals de naam al zegt is dit een festival voor de echte liefhebbers van country en folk. De optredens gaan van start om 15:00 uur en Musicon zelf is open vanaf 14:00 uur. De entree is €5,- per persoon. Er zijn 4 acts:

Tuesday Moon
Tuesday Moon is een Nijmeegse roots-, folk- en americanaband en bestaat uit Odin Dekkers (zang, snaren, mondharmonica) en Maarten Steenmeijer (zang, gitaar, percussie). Ze treden met aanstekelijk plezier op in cafés, eethuizen, kleine zalen, straatfeesten en bij mensen thuis. Hun repertoire is veelzijdig. Naast covers van mooie liedjes die weinig mensen kennen (van onder meer Headwater, Allison Moorer, Richard Thompson en Kasey Chambers) spelen ze steeds meer eigen werk.

The Rodeo Roses
Dit akoestische duo brengt eigenzinnige covers in de unieke combinatie van zang, viool en gitaar. Jay Mac en Yanou hebben elkaar gevonden op het snijvlak van romantiek, vrolijke pop, rock en countrymuziek. In hun repertoire vind je naast countryklassiekers ook nummers van o.a. Neil Diamond, The Eagles, Simon & Garfunkel, Elvis Presley, Bob Dylan, Pink Floyd, Bruce Springsteen en The Beatles. Eénmaal op het podium voelen The Rodeo Roses hun publiek vlot aan en switchen ze moeiteloos van de ene sfeer in de andere. Wilt u gewoon rustig genieten of is het tijd voor een total loss-feestje? The Rodeo Roses hebben voor ieder wat wils!

Your Royal Highness
De heren van Your Royal Highness brengen luchtige liedjes geheel in de stijl van the Beatles en the Kinks. Gewapend met hun gitaren zingen ze over de kleine vermakelijkheden in het leven. Oma die een gebakken taart in de raamopening koelt terwijl de vogeltjes buiten fluiten. Zo creëren zij een nostalgische sfeer zoals die ook was in grootmoeders tijd.

Mustang Medicine
Mustang Medicine brengt je in een stevige roes van country en blues. In de come down kan het ritme van een stevige galop soms zomaar overgaan in een draf van dromerige pop. Het is maar net waar deze band zin in heeft, een koppig paard kun je wel bedwelmen maar laat zich niet temmen. Liesbeth Hans schrijft de songs en brengt ze op het podium tot leven met gitarist Anne Kruiter en drummer Olaf Bakkes.

Er zijn meerdere acties; een aanbieding op speciaalbieren, 3 voor tien euro. Ook is er gratis soep: erwten – en tomatensoep met brood.

Musicon is gevestigd aan Soestdijksekade 345 te Den Haag. Telefoon: 070-3686800.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.