Een zomer vol Westdocs op TV West

In de zomermaanden zendt TV West op zaterdagavond en zondagavond heel veel Westdocs uit. In juli, augustus en de eerste helft van september kijk je naar gloednieuwe documentaires en worden de mooiste van het afgelopen jaar herhaald. Met ruim twintig documentaires is er voor ieder wat wils.

Op zaterdag 7 juli is ‘Het Requim van Verdi’ te zien. Programmamaker Anita Janssen volgde een jaar lang het Haagse koor KZV Excelsior met het instuderen van dit klassieke stuk. Tevens volgde zij het koor tijdens hun intensieve voorbereidingen naar de uiteindelijke uitvoering in de Grote Kerk in Den Haag Waar bijna duizend mensen genoten van dit bijzondere spektakel.

Bloed, zweet en tranen
‘Sunny Juliette’ op zaterdag 28 juli is een bloedstollende thriller, over een mysterieuze moord in 1979 en een toegewijde reporter die op onverwachte wijze achter de waarheid komt. De documentaire ‘Fitgirl’ is te zien op 15 september. Bloed, zweet en tranen heeft het de 26-jarige Robin Moolenaar gekost om amper vijf minuten te stralen met haar perfecte shape tijdens het NK Bikinifitness afgelopen april. Programmamaker Annelies Dijkman heeft tien maanden lang elke fase vastgelegd in het proces naar het perfecte lichaam.

Haagse Westdocs
De typisch Haagse Westdocs ‘Escher, het oneindige zoeken’, ‘Toko Toet’ en ‘China Town voorbij’ zijn ook echte aanraders. Houd de programmapagina van de Westdocs in de gaten voor het volledige programma. Hier nog veel meer documentaires terug gekeken worden.

Uitzendtijden
De Westdocs zijn van 1 juli tot en met 15 september elke zaterdag en zondag vanaf 17.00 uur (herhaling de hele avond) te zien op TV West. De regionale zender TV West is landelijk te zien via digitale tv-ontvangers (onder meer Ziggo kanaal 30), via de website Omroepwest.nl en de app voor mobiel en tablet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.