Een legende neemt afscheid

Goed verscholen in het piepkleine winkelcentrum achter de Van Mooklaan in Rijswijk is de kapsalon van Saoed gevestigd. Meneer Benmessaoud officieel, maar gewoon Saoed voor de klanten was wel zo handig zo’n kortere naam.

Al meer dan vijftig jaar is Saoed in het Rijswijkse actief met het knippen van zijn clientèle. Begonnen in oud Rijswijk bij kapsalon Zonneveld in 1967 en vanaf 1987 succesvol actief als zelfstandig ondernemer.
Van het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd heeft hij zich niets aangetrokken. Het plezier in zijn vak straalt hij nog steeds uit. Iedereen die zijn zaak binnenwandelt, wordt allerhartelijks en bij naam begroet, een handdruk, koffie met een koekje en altijd een gesprekje. De goedlachse Saoed is breed geïnformeerd en vooral ook geïnteresseerd in het wel en wee van de ander.

Nog altijd kwiek voor zijn leeftijd acht Saoed nu toch de tijd gekomen om het stokje over te dragen. Als je de zeventig (!) gepasseerd bent, en dat zou je echt niet zeggen, mag dat ook wel een keer. Lamir Rachoum is zijn opvolger. Lamir is hier zestien jaar geleden begonnen als kapper; de afgelopen vijf jaar als bedrijfsleider en dan nu, eindelijk zijn opvolger.

Lamir is een moderne kapper maar hij is ook geschoold in het klassieke principe van klant is koning en dat is iets dat het voltallige personeel na het vertrek van Saoed blijft uitdragen. Een kapperszaak waar dames en heren graag komen omdat je er goed geknipt wordt, omdat de sfeer er prima is en gewoon omdat je waar voor je geld krijgt. Je haar daar laten knippen heeft een extra dimensie. Een noodzakelijke knipbeurt wordt hier een gezellig uitje. Geen stiltecentrum maar een levendige kapperszaak waar dames en heren als goed geknipte klanten, modern, klassiek, hip of trendy tevreden huiswaarts keren. Een bescheiden bedrag lichter, want voor niks gaat alleen de zon onder, maar een paar verhalen en een mooi kapsel rijker.

Kapsalon Saoed, Henri Dunantlaan 68, Rijswijk.
Tel. 070-3948581. E-mail: kapsalonsaoed@gmail.com
Zie ook www.saoed.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.