Een Heulse kinderschare

De foto van de maand augustus van de Historische Werkgroep Oud-Wateringen & Kwintsheul komt uit de serie glasnegatieven van de Heulse fotograaf Van Lier. Hij maakte een aantal gezinsportretten waarop de vele kinderrijke gezinnen uit Kwintsheul te zien zijn. Waarschijnlijk is dit ook zo’n foto en zien we elf broertjes en zusjes uit één gezin. Op de achtergrond is nog net het gezicht van een vrouw (de moeder?) te zien. Wie zijn deze kinderen? Komen ze allemaal uit een gezin of niet? Reacties zijn welkom bij de Historische Werkgroep via e-mail of Facebook. Op de website en Facebook staan er nummers bij alle personen als hulpmiddel bij het reageren.

De foto van juli betrof een grote groep kinderen, de jongens verkleed als soldaat, in 1936 midden in de Prins Hendrikstraat in Wateringen. Er werden veel reacties verwacht, maar van slechts vier jongens is een naam bekend: Van den Berg, Tangel en Holierhoek.

Foto van de Maand
De Historische Werkgroep plaatst maandelijks een foto op de website www.oud-wateringen.nl en op de Facebookpagina www.facebook.com/oudwateringen. Informatie en tips kunnen direct worden gezonden naar info@oud-wateringen.nl.

Maandelijks spreekuur
De foto’s kunnen natuurlijk ook in het echt worden bekeken tijdens het maandelijkse historisch spreekuur op de eerste zaterdag van de maand van 13.30 tot 16.30 uur. De volgende spreekuren zijn op zaterdag 4 augustus en 1 september in de Kaaskelder van de Hofboerderij in het Hofpark in het centrum van Wateringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.