Een eigen thuis voor iedereen

Overweldigend aantal reacties op prijsvraag Mijn Thuis

Een eigen thuis voor iedereen. Dat is wat Staedion samen met bewoners wil realiseren. Maar waardoor voelen onze bewoners zich (nog meer) thuis? Staedion en de voormalig Raad van Advies hebben met de prijsvraag ‘Mijn Thuis’ de inwoners van Den Haag gevraagd mee te denken en ideeën in te sturen. Er is overweldigend gereageerd. Op donderdag 10 december zijn officieel de prijzen uitgereikt door Willem Krzeszewski, bestuursvoorzitter van Staedion en drie leden van de voormalig Raad van Advies van Staedion. In totaal is er ruim € 480.000 verdeeld.

Overweldigend aantal reacties
“De prijsvraag is een groot succes, we hebben ruim 140 inzendingen ontvangen. Bewoners, bewonerscommissies, welzijnsinstellingen of bewonersorganisaties hebben allemaal meegedaan aan de prijsvraag. Er zijn aanvragen binnengekomen voor een jeu de boulesbaan, een moestuin, een ouderensoos, een speelplek voor buurtkinderen, de inrichting van een studieruimte en nog veel meer. De ideeën variëren enorm, maar iedereen geeft uiteraard een eigen invulling aan zijn of haar wensen voor een eigen thuis. We kunnen veel bewoners blij maken, want we gaan 70 projecten daadwerkelijk realiseren. Op deze manier gaat het geld uit deze ‘Goede Doelen Pot’, dat oorspronkelijk bijeen is gebracht door bewoners van de Algemene Woningbouw Vereniging, Patrimonium en De Goede Woning, terug naar onze bewoners”, aldus Willem Krzeszewski.

Prijswinnaars ‘Mijn Thuis’
Tijdens de prijsuitreiking van ‘Mijn Thuis’ zijn zes van de 70 prijswinnaars extra in de schijnwerpers gezet en ontvingen persoonlijk hun prijs door middel van een cheque. De eerste prijs is uitgereikt aan bewoners die vier kopgevels aan de Laakweg willen laten verfraaid met een muurschildering. De tweede prijs ging naar de wens voor een tuinwoonkamer in de Van Limburg Stirumstraat. En de 3e prijs was voor de Nieuwe Molstraat en omgeving voor het opknappen van de buitengevels door groenbeplanting. In de categorie ‘ouderen’ won het idee voor een ouderensoos, ter ondersteuning van oudere Surinamers. In de categorie ‘samenwerken’ ging de prijs naar de wens voor een wijkcentrum in de omgeving van de Sirtemastraat. En in de laatste categorie, de categorie ‘studenten’ hebben de inzenders van het idee voor het inrichten van een gemeenschappelijke studieruimte persoonlijk hun cheque in ontvangst genomen.

Over Staedion
Een op de zeven woningen in Den Haag is van Staedion. Als woningcorporatie verhuurt Staedion ruim 36.000 woningen en 4.000 overige objecten zoals winkels, bedrijfsruimten en garages in Den Haag. Onze missie is een eigen thuis bereikbaar maken met onze bewoners. Staedion biedt betaalbare woningen voor mensen met een kwetsbare positie op de woningmarkt. Speerpunt daarbij is veilig en goed wonen. We streven ernaar dat al onze bewoners zich thuis voelen. Dat kunnen we niet alleen, maar doen we samen met de bewoners en onze (maatschappelijke) partners.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.