Ecover brengt 100% gerecyclede plastic flessen

Lezersactie: doe mee en maak kans!


Voorspelling is dat tegen 2050 onze oceanen in gewicht meer plastic dan vis bevatten. De Belgische producent van ecologische was en schoonmaakmiddelen Ecover vindt het hoog tijd om het tij te keren met een duidelijke missie: 100% gerecyclede plastic flessen tegen 2020. Het bedrijf kondigt opnieuw een doorbraak aan: de nieuwe Ocean Plastic Bottle. Deze limited edition fles afwasmiddel bestaat voor 50% uit plastic afval uit de oceaan en voor 50% uit ander gerecycled plastic. Van ‘the world of cleaning’ naar ‘cleaning the world’.

Al sinds het begin maakte Ecover de rol van ecopionier waar: in 1979 ontwikkelde de producent het allereerste fosfaatvrije waspoeder. Daarna volgden de eerste ecologische fabriek in 1992 (in het Belgische Malle), het systeem van ‘refills’ in 2001 én drie jaar geleden werd de baanbrekende Ocean Plastic fles gelanceerd met daarin plastic verwerkt dat door vissers uit de Noordzee was opgevist. Nu kondigt het bedrijf opnieuw een doorbraak aan: de nieuwe Ocean Plastic Bottle.

Verreikende ambities
De Belgische producent heeft de ambitie om de bewustwording omtrent plastic afval te vergroten en oplossingen te vinden voor de enorme, collectieve afhankelijkheid van plastic. Daarom kondigt ze een reeks gewaagde en verreikende ambities aan die nieuwe standaarden moeten worden op het gebied van het gebruik van plastic in de hoop dat alle concullega‘s haar voorbeeld zullen volgen: in 2018 krijgen alle Ecover afwasmiddelen een nieuwe fles die volledig is gemaakt van 100% gerecycled plastic en wordt voor het eerst ook gerecycled plastic gebruikt in de dopjes; tegen 2020 wordt elke fles in het assortiment gemaakt van 100% gerecycled plastic; tegen 2020 wordt gestart met het gebruik van alternatieve, biologisch afbreekbare en ‘bio-sourced verpakkingen.

Beach Cleanup
Om Nederlanders aan te moedigen zelf hun steentje bij te dragen wordt dit jaar, in samenwerking met WasteBoards, ook een ‘Beach Cleanup’ georganiseerd op 16 september van 13.00 tot 16.00 uur in Scheveningen.

De limited edition fles afwasmiddel heeft een aanbevolen prijs van €2.99 en is vanaf deze maand beschikbaar in de supermarkt en bij sommige natuurvoedingswinkels voor een beperkte periode.

Lezersactie
Voor een lezersactie in deze krant worden 6 pakketten met elk 3 flessen verloot. Meedoen en kans maken is eenvoudig. Vul onderstaande in en mail dit naar lezersactie@haagmedia.nl. De reacties moeten uiterlijk maandag 18 september binnen zijn.

COUPON
Vraag: In welk jaar ontwikkelde de producent het allereerste fosfaatvrije waspoeder?
Naam:
Adres:
Woonplaats:
Tel.nummer:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.