Duurzaam klusproject zet toon in Rijswijks Havenkwartier

Zelf je kluswoning ontwerpen en afbouwen, dat kan nu aan de Rijswijkse Koopmansstraat. Metamorfose Rijswijk is de verbouwing door klussers van een kantoorpand in het Havenkwartier naar appartementen, maisonnettes en een penthouse. Als koper bepaal je zelf hoeveel geld je aan je woning besteedt.

Metamorfose is het eerste project in het Havenkwartier nadat de gemeentelijke visie voor het gebied is vastgesteld. De kluswoningen komen in een leegstaand kantoorgebouw uit de jaren ’70 en staat aan de rand van een bestaande woonwijk. Aan de overzijde van de straat worden ook kantoorgebouwen omgebouwd tot woningen. In het pand uit de zeventiger jaren komen 62 woningen van 81 tot 195 m2. De prijzen voor een kluseenheid lopen uiteen van €97.500,- tot €375.000,- (V.O.N. en inclusief korting). “Hoeveel je vervolgens kwijt bent om je woning af te klussen, heb je zelf in de hand,” vertelt directeur Marnix Norder van initiatiefnemer Steenvlinder.

Gevarieerd
Steenvlinder vernieuwt alle gezamenlijke delen, pas daarna klussen de kopers individueel hun eigen woning af. Norder: “Je bent hier dus niet afhankelijk van de groep. Dat vinden veel klussers heel aantrekkelijk.” Elke koper past zijn of haar eigen stukje van de gevel aan, zodat straks een gevarieerd gevelbeeld ontstaat. Steenvlinder stimuleert met een korting dat mensen een Frans balkon of loggia (een inpandig balkon) nemen.

Duurzaam
Steenvlinder stimuleert ook dat kopers duurzaam gaan klussen, door ze een forse korting te geven voor energiemaatregelen. Het gebouw krijgt een groene gevel. Bijzonder is ook dat kopers ieder hun eigen zonnepaneel op het dak kunnen leggen. Zeer vernieuwend is het autodeel-systeem. Naast de parkeerplaatsen voor elk één eigen auto, is er ruimte voor deelauto’s. Dit is onderdeel van de VvE.

Zelf een kijkje nemen? De eerste open dag is op dinsdagavond 5 september tussen 19.00 en 21.00 uur. Een optie nemen kan al vanaf 1 oktober.

Zie www.metamorfoserijswijk.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.