DUNO kijkt uit naar kraker bij RAS

Voor de voetballers van DUNO en RAS begint zaterdag 27 januari de competitie weer. Het is de laatste wedstrijd die nog in het eerste deel van de competitie gespeeld moet worden: de onderlinge ontmoeting, aan de Albardastraat, tussen beide vierdeklassers.

De strijd om het Kampioenschap van de Vruchtenbuurt belooft weer een spannende te worden. Met DUNO staand op de vierde plaats op de ranglijst en RAS, met slechts twee punten minder, op de achtste plek.

DUNO kijkt vol vertrouwen uit naar de tweestrijd, die traditiegetrouw bol staat van de spanning en op het scherp van de snede wordt gespeeld. Trainer Benjamin van der Zwan van DUNO kan terugkijken op een goede periode met zijn ploeg in de winterstop, waarin onder meer een trainingskamp in Maastricht werd belegd.

Oefenduel
DUNO verloor afgelopen zaterdag het oefenduel thuis tegen Quintus, met nipt verschil: 1-2. Gabriël Tillema scoorde voor DUNO. De Westlandse ploeg egaliseerde vlak voor rust uit een vrije trap. Een kwartier voor tijd werd het 1-2 in het voordeel van de gasten. Afgelopen dinsdag oefende DUNO op eigen veld opnieuw, ditmaal tegen Sportclub Monster.

Bestuurslid voetbalzaken Stephan Mulder sprak zich onlangs ambitieus en hoopvol uit over hoe het er nu aan toe gaat bij de club aan de Mgr. Nolenslaan. “Als je kijkt naar de stand op de ranglijst bij DUNO 1 dan ben ik overwegend positief. Het verschil tussen de nummer 1 en 6 op de ranglijst bedraagt slechts drie punten. De vrouwen hebben het dit jaar wat lastiger en in de jeugd staan de meeste elftallen – veelal hoog – in het linkerrijtje. Als je de vraag op de organisatie betrekt, denk ik dat we goed verder bouwen op het fundament dat onder anderen Wim van Maanen en Tom van den Berg hebben gelegd. Dit doen we door in de volle breedte steeds beter te trainen met bijvoorbeeld voetbalschool, circuittrainingen en gediplomeerde trainers.”

Geen fitnessclub
Het bestuurslid sprak ook stevige taal. “Ouders lijken te vergeten dat we een vereniging en geen fitnessclub zijn. Helaas zijn er nog steeds ouders die denken dat zij hun kinderen bij de club kunnen afzetten en dat de club, in ruil voor het bedrag dat aan contributie wordt betaald, alles kan en moet regelen. Aan de laatstgenoemde verwachting kunnen en willen wij als club niet voldoen en zullen dan ook aan deze ouders vragen op zoek te gaan naar hun club die beter bij hen past.”

Maar Mulder toonde zich vooral een blij mens. “Ons bestuur is uitgebreid en er heeft verjonging plaatsgevonden. In de breedte is de organisatie breder geworden, waardoor we met meer mensen meer kunnen realiseren. Als je namen noemt vergeet je altijd mensen te noemen, maar bij de jeugd worden onder leiding van jeugdvoorzitter Joey Feitz mooie stappen gemaakt.”

DUNO is intussen drukdoende ook het aantal elftallen voor komend seizoen in te vullen. Heb jij belangstelling bij DUNO, jeugd of senioren, te spelen, kijk dan op www.hsvduno.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.