DSW: ‘Eigen risico moet en kan omlaag!’

Zorgverzekeraar DSW haalde dit najaar het nieuws door niet alleen de premie met 6 euro te verlagen, maar ook het verplichte eigen risico met 10 euro lager vast te stellen. Volgens DSW gaat het hier om een symbolisch bedrag. DSW wil hiermee een signaal afgeven naar de politiek. Steeds meer mensen vermijden medische zorg omdat zij het eigen risico niet meer kunnen opbrengen.

Eigen risico kan 50 euro lager
Dit najaar was een noodwet nodig om een verdere stijging van het eigen risico te voorkomen. Volgens DSW directeur Chris Oomen zou de politiek eens kritisch naar het vrijwillige eigen risico moeten kijken. Als dat zou worden afgeschaft kan het verplichte eigen risico voor iedereen met 50 euro per jaar omlaag.

Kosten eerlijk delen
DSW bepleit al jaren dat de zorg voor iedereen beschikbaar moet zijn, ongeacht leeftijd, gezondheid of financiële positie. Het bevoordelen van de één ten koste van de ander hoort in een solidair zorgstelsel niet thuis, vindt DSW.

Speciale bijlage
In een speciale bijlage in deze krant besteedt DSW die ook dit jaar weer de hoogste klanttevredenheid scoorde, aandacht aan onder meer het eigen risico en aan een aantal hardnekkige fabels en feiten rond de zorgverzekering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.