Droomseizoen voor Thijmen Goppel

Zaterdag 31 maart: ADO Den Haag-AZ Alkmaar. Aanvang 20.45 uur.

Nieuwkomer haalt al zijn doelstellingen

Weinig spelers halen al hun gestelde doelen binnen één seizoen, maar Thijmen Goppel is erin geslaagd. De aanvaller beleeft een droomseizoen bij ADO Den Haag.

Van de redactie

“Ja, je kan zeggen dat het seizoen voor mij niet meer stuk kan,” bekent Thijmen Goppel. “Wat er verder ook nog gebeurt, ik heb mijn voorafgestelde doelen al gehaald.”
Die doelen waren achtereenvolgens: meetrainen met de selectie, debuteren, een contract afdwingen en een keer een basisplek veroveren. Binnen driekwart jaar is de inwoner van Roelofarendsveen overal in geslaagd. Al vanaf de voorbereiding behoort hij tot de selectie, zijn debuut maakte hij bij VVV-uit, in de winterstop tekende hij een twee en een half jarig contract en tegen FC Groningen verscheen hij voor het eerst aan de aftrap.
“Voor die dingen ben ik naar ADO Den Haag gekomen, dus vooraf dacht ik zeker dat het mogelijk zou zijn om speeltijd te krijgen. Zeker als er gaandeweg het seizoen schorsingen en blessures zijn. Maar of dat alles in je eerste seizoen ook uitkomt, is natuurlijk niet te voorspellen. Gelukkig kwam het allemaal uit.”
De nu 21-jarige Goppel begon met voetballen bij Alkmania in Oude Wetering. Daarna speelde hij zeven jaar in de jeugd van Alphense Boys, voordat NEC hem op het netvlies kreeg. In 2014 vertrok Goppel naar Nijmegen, waar hij tot vorig seizoen voor het beloftenteam speelde. “Ik had kunnen blijven, maar heb bewust voor ADO Den Haag gekozen. Omdat de mentaliteit en de speelstijl van de club goed bij me passen. En omdat Eredivisie natuurlijk een stapje hoger dan Jupiler League is.”

Rechtsbuiten
Goppel heeft nu acht keer tijdens een Eredivisiewedstrijd op het veld gestaan. En dan vooral als rechtsbuiten. Opmerkelijk, want Goppel heeft bijna zijn hele leven rechtsback gespeeld. “Ja, dat is zeker curieus. Of ik volgend seizoen rechtsback word, is natuurlijk afwachten. Voor nu is rechtsbuiten een prima positie voor mij. Al had ik ook gedacht dat ik tegen Excelsior als verdediger zou beginnen. Maar Hennos Asmelash heeft het als rechtsback goed gedaan. Dankzij mijn snelheid, het diepte maken en mijn werklust denk ik dat op de rechtsbuitenpositie goed tot mijn recht kom.”

Eerste goal
En dat in een seizoen waarin er voor hem eigenlijk niets meer te wensen over blijft. Of toch wel? “Ja, eigenlijk wel. Mijn eerste goal hoop ik dit seizoen ook nog te maken. En als het kan dan graag het doelpunt waarmee we in de play-offs Europees voetbal afdwingen. Dan kan het seizoen helemaal niet meer kapot!”

Foto Laurens Lindhout

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.