Drie spelers van ABA naar EK in Frankrijk

De Nederlandse Jeu de Boules Bond heeft de selectie van de beloftes bekend gemaakt die op het EK Petanque, dat plaats vindt in Saint-Pierre-lès-Elbeuf in Frankrijk, Nederland vertegenwoordigen. Het EK bestaat uit Precisieschieten Mannen, Tripletten Mannen (de 3 tegen 3 variant), Precisieschieten Beloften (mannen en vrouwen) en Tripletten Beloften (mannen en vrouwen) en vindt plaats van 21 tot 24 september.

Elior van Klaveren en Tim Gijsbertsen van de Rijswijkse Petanque Club ABA zijn voor de beloftes geselecteerd op diverse indicatoren waaronder trainingsarbeid en tactische kennis in wedstrijden. Aan het precisieschieten bij de mannen wordt deelgenomen door Kees Koogje.

ABA
Naast de vele recreanten is ABA ook de thuishaven van een aantal spelers uit de Nederlandse top waaronder Kees Koogje en Sandy Rikkers en binnenkort ook Josefien Koogje, allen Nederlands Kampioen in diverse disciplines. Met drie spelers bij de Nederlandse jeugdselecties is RPC ABA tevens bij de jeugd goed vertegenwoordigd.
ABA is opgericht op 1 oktober 1980. De volledige naam is: Rijswijkse Petanque Club Amicale Boule d’Argent. Vrij vertaald: vrienden van de zilveren bal. Het complex van RPC ABA, gelegen aan het Lupinepad (links van de Schilp), bestaat uit een ruime speelhal met een meer dan gezellige kantine omgeven door een groot aantal buitenbanen en een ruim terras waar het bij mooi weer goed toeven is.

Foto: De ABA-spelers Elior van Klaveren (links) en Tim Gijsbertsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.