Drie Haagse bedrijven genomineerd voor Zilveren Ooievaar 2016

Drie Haagse bedrijven zijn genomineerd voor de ‘Zilveren Ooievaar’, de jaarlijkse prijs voor uitzonderlijk ondernemerschap en verdiensten voor de stad Den Haag. Het zijn tankstation annex autowascentrum B. Kerkhof & Zn., The Penthouse (Haagse Toren) en eVision Industry Software. De Zilveren Ooievaar wordt uitgereikt op donderdag 8 september tijdens het Ondernemersplein.

De bedrijven hebben met elkaar gemeen dat ze zich op een positieve manier onderscheiden, lef tonen en een doortastende en creatieve koers varen. Daarnaast zetten zij zich actief in voor duurzaamheid, vakmanschap en samenwerking met andere bedrijven en organisaties in de stad.

B. Kerkhof & Zn. is een tankstation annex autowascentrum. Het familiebedrijf levert Groengas (de duurzame variant van aardgas). Daarnaast gaat het bedrijf samen met Stedin waterstof produceren door middel van (overtollige) groene stroom. B. Kerkhof & Zn. is binnenkort het eerste tankstation in Nederland dat waterstof kan leveren naast Groengas, GTL en AdBlue. Daarnaast zet de onderneming zich met zijn eigen bedrijfsbos onder de noemer ‘Trees for all’ in om de CO²-uitstoot te verminderen.

The Penthouse (Haagse Toren) is een restaurant annex businesscentrum. Het bedrijf exploiteert elf van de in totaal 42 verdiepingen van de Haagse Toren (in de volksmond ‘het Strijkijzer’). Naast een restaurant en een café biedt het bedrijf ook een vestiging van Seats2meet.com, met werkplekken voor ZZP’ers en vergaderzalen. Daarnaast verhuurt het bedrijf via Airbnb appartementen voor toeristen, zakelijke bezoekers en expats. The Penthouse is het hoogste restaurant van Nederland en heeft inmiddels bekendheid over de hele wereld.

eVision Industry Software is mondiaal marktleider in Control of Work software. Ondernemingen in onder meer olie, gas en (petro)chemie maken gebruik van de software van eVision om de controle over hun operationele processen te verbeteren. Het bedrijf gaat naast wereldwijde partnerships met grote bedrijven ook samenwerkingen aan met lokale ondernemingen en scholen. eVision Industry is in korte tijd flink gegroeid en blijkt in staat om een mondiaal opererende onderneming op te zetten, die vanuit Den Haag de grootste bedrijven ter wereld helpt om veiliger en efficiënter te werken.

Jury
De jury bestaat uit vertegenwoordigers van VNO-NCW Den Haag, MKB Den Haag, KPMG, Omroep West en Secrid B.V. (winnaar van vorig jaar). De Zilveren Ooievaar wordt uitgereikt door de juryvoorzitter: wethouder Karsten Klein (Stedelijke Economie). Het business event wordt voor de achtste keer georganiseerd door Rabobank Regio Den Haag en de gemeente Den Haag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.