Doe mee aan NLDoet

Tijdens NLDoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland, krijgen natuurlijk ook inwoners van Rijswijk de kans om eenmalig aan de slag te gaan als vrijwilliger. Immers vrijwilligers zijn het kloppend hart van onze samenleving.

Op de website van NLDoet, www.nldoet.nl, hebben diverse maatschappelijke organisaties uit Rijswijk, zoals Don Bosco, Florence en het Knaaghof, klussen en activiteiten geplaatst waarvoor men zich kan aanmelden. Voor mensen die nog geen vrijwilligerswerk doen, is dit een mooie gelegenheid te ervaren hoe leuk het is!

Men kan ook op een andere manier dan via NLDoet ervaren hoe het is om zich als vrijwilliger in te zetten. Zo kan men bijvoorbeeld met een maatschappelijke organisatie in Rijswijk afspreken eenmalig aan vrijwilligerswerk deel te nemen. Onder meer kinderboerderij ’t Akkertje biedt daartoe de mogelijkheid.

Vrijwilligerscentrum Rijswijk en de Rijswijkse Uitdaging besteden op 15 en 16 maart in Wijkcentrum Stervoorde volop aandacht aan NLDoet en aan het vrijwilligerswerk in Rijswijk. Bij binnenlopen krijgt men informatie over het doen van vrijwilligerswerk bij uiteenlopende organisaties in Rijswijk. Tevens zijn er enkele leuke activiteiten gaande, zoals een High Tea voor senioren en mantelzorgers en een feestelijke bijeenkomst om te vieren dat er 100 taalkoppels gevormd zijn.
Ook eens ervaren hoe het is om als vrijwilliger aan de slag te gaan? Aanmelden kan op www.NLDoet.nl

Op de websites www.vrijwilligerscentrum.nl en www.rijswijkseuitdaging.nl staat informatie over vrijwilligerswerk en vacatures in Rijswijk en over het aanbod van workshops voor vrijwilligers.

Foto: nldoet.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.