Doe mee aan de World Cleanup Day

Hoe krijgen we zicht op wat er in de buurt aan rommel zwerft? Door het zelf op te pakken! Niet door alleen maar te roepen op social media en dan niets te doen Wij gaan rapen. Op zaterdag 15 september is het tijd voor de grootste wereldwijde opruimactie ooit: World Cleanup Day. We ruimen niet alleen op, maar brengen ook in kaart wat er nu eigenlijk precies op straat ligt. Waardevolle data! Ook door heel Nederland gaan teams aan de slag. Plastic Soup Foundation en Nudge coördineren de dag.

In onze regiowordt om 10.00 uur gestart vanaf het oude gemeentehuis in Wateringen. Iedereen in zijn eigen buurt, zijn eigen straat. Om uiteindelijk om 16.00 uur de volle zakken weer in te leveren op dezelfde plek. Van 13.00 tot 15.00 uur wordt het Zuiderpark opgeruimd. Een vrijwilligersteam van WNF Haaglanden heeft al eerder meegedaan aan beach cleanup maar dit keer bezoeken zij het Zuiderpark. Daar kan de gemeentereiniging namelijk moeilijk terecht.
Op www.nudge.nl kan men alle opruimlocaties vinden.

1 reactie

 1. Mart

  Opruimen in het Zuiderpark?
  Dat is toch een vergeefse actie, als je iets hebt opgeraapt wordt er meteen andere troep neergegooid, overal gebeurd dat.
  Zie ook alle berichtgeving over de “rattenplaag” in Moerwijk.
  Persoonlijk heb ik zowel bij woningbouwvereniging als bij de politie en onze wethouder Richard de Mos aangegeven hoe ernstig dit is.
  Ik heb zelfs foto’s aangereikt met duidelijk herkenbare foto’s van de daders. Maar er gebeurd helemaal niets.
  Ook heb ik overal al verteld dat het enige dat helpt het uitdelen van flinke boetes is, maar ook dat doet men niet.
  Helaas zijn wij gedoemd in een smerige, ziekete-opwekkende maatschappij te moeten verblijven tot onze (vroege) dood er op volgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.