Dion Malone op weg naar herstel

Zaterdag 21 januari: ADO Den Haag-PEC Zwolle. Aanvang 19.45 uur.


‘Eerst echt fit worden, dan pas spelen’


Als er één speler is die Zeljko Petrovic nu goed kan gebruiken, is het Dion Malone. De allrounder is namelijk op diverse posities inzetbaar en een ideale pion om het personeelstekort op te lossen. Maar de trainer van ADO Den Haag kan voorlopig nog niet over Malone, die nog steeds niet is hersteld van een liesblessure, beschikken.

Van de redactie

Zowel op het middenveld als op de rechtsachterpositie zou de 27-jarige Malone goed uit de voeten kunnen. “Dat klopt, en het 5-3-2 systeem dat we nu uitproberen waarbij de rechtsback de hele flank bestrijkt, ligt me ook goed. Helemaal omdat je dan, als er drie centrale verdedigers zijn, ongeremd kan opkomen. Maar ik had me voor het seizoen voorgenomen om me op een middenveldpositie te richten. Al snap ik ook wel dat, vanwege de moeilijke situatie waarin we nu verkeren, ik misschien op een andere positie terechtkom. Rechtsback? Zou kunnen, want daar zijn niet zoveel kandidaten voor.”
Maar voordat Malone aan een plek in het elftal van Petrovic kan denken, moet hij eerst fit worden. En dat is hij al heel lang niet. De in Paramaribo geboren voetballer kampt al ruim elf maanden met een liesblessure. “Vanaf april, toen duidelijk was dat we de play-offs niet zouden halen, heb ik rust genomen. In de hoop dat ik na de vakantie fit zou zijn. Maar dat was niet zo, want het was geen huis-tuin-en-keuken-liesblessure. Lange tijd was onduidelijk wat ik had. Uiteindelijk bleek ik een verzwakte buikwand te hebben en zat er op drie of vier plekken in de lies een ontsteking. En was het op de ene plek weg, dan verscheen het op een andere plek opnieuw. Vandaar dat het zo lang duurt.”

Geen richtpunt
Malone was mee op trainingskamp in het Spaanse Estepona, maar heeft nog geen richtpunt voor zijn rentree. “Dat had ik in het verleden wel, maar toen ik dat niet haalde was de teleurstelling groot. Had ik een week nodig om me erover heen te zetten. Dus daarmee ben ik voorzichtig geworden. Ik moet eerst echt fit zijn.”

Nog ongewis
De verwachting is wel dat hij dit seizoen nog in actie komt. En of zijn vijfde ook zijn laatste seizoen in het shirt van ADO Den Haag wordt, is nog ongewis. “Mijn contract loopt af, maar door de situatie waarin de club nu verkeert is er nog niet met mij gesproken. Wat ik wil? Ooit wil ik graag nog een keer naar het buitenland als die kans zich voordoet. Ik heb er nu ook de leeftijd voor. Maar eerlijk gezegd ben ik niet echt bezig met de lange termijn. Ik concentreer me voorlopig eerst op fit worden en daarna zie ik wel wat er gebeurt.”

Foto: Dion Malone tijdens de presentatie op de open dag van ADO Den Haag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.