Dimitris Voyiazoglou in Galerie Arti-Shock

In de komende expositie in Galerie Arti-Shock presenteert schilder Dimitris Voyiazoglou recent werk. In zijn schilderijen geeft hij met losse toets het drukke stadsleven – zowel ’s avonds als overdag – weer, als ook rustige waterlandschappen. Op zondag 17 februari wordt de tentoonstelling geopend.

Hoewel van jongs af aan geïnteresseerd in schilderen, ging Dimitris Voyiazoglou scheikunde studeren. Na een jaar in het Griekse leger kwam hij te werken bij het Europees Octrooibureau in Nederland. Hier begon hij te schilderen en heeft hij verschillende opleidingen gevolgd, waaronder aan de Vrije Akademie in Den Haag. Voyiazoglou ontdekte een grote drang om schoonheid weer te geven op doek. “Schoonheid ontroert me. Ik geloof dat schilderen een van de vele manieren is om dit gevoel van ontroering uit te drukken.” Licht en water zijn belangrijke thema’s in zijn werk, duidelijk te zien in onder meer zijn stadsgezichten en waterlandschappen. “Als ik iets mooi vind, dan probeer ik het vast te leggen op een stuk doek met een klein beetje verf. Geest, lichaam en gevoel werken nauw samen. De energie die daarbij vrij komt is licht erotisch, instinctief, primitief en metafysisch van aard. Al wat mooi is, of het nou een stilleven is, een menselijk figuur of een zeelandschap, fluisteren tegen me: hier ben ik, schilder mij!”

Opening
De tentoonstelling wordt geopend op zondag 17 februari om 15.00 uur. De opening wordt muzikaal omlijst door Darina Veen en Fred Omskerk, die de tango gaan dansen. (Belangstellenden voor een uitnodiging voor deze en volgende exposities kunnen zich aanmelden voor de mailinglijst via HYPERLINK “mailto:artishockrijswijk@gmail.com”artishockrijswijk@gmail.com).

Over Arti-Shock
Galerie Arti-Shock is gevestigd in Schoolstraat 26 (hoek Kerkstraat) in het centrum van Oud Rijswijk. De expositie is geopend van zondag 17 februari t/m donderdag 7 maart (woe/do/vrij 13-17u, za 11-16u, zo 14-17u). Toegang gratis. Naast de getoonde werken is ook werk uit de gevarieerde stock te koop.
Meer info staat op: arti-shock-rijswijk.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.