Denk mee over het Haags Sportkwartier

In Escamp werken bewoners, organisaties en de gemeente samen om van Escamp het meest sportieve stadsdeel van Den Haag maken: het Haags Sportkwartier. Sportief in brede zin, want het gaat om méér dan bewegen en sporten. Het doel is om, met sport als middel, de dagelijkse leefwereld van mensen te verbeteren.

In de wijken Moerwijk, Morgenstond, Bouwlust en Vrederust wonen 70.000 mensen. De helft van deze mensen beweegt voldoende voor hun gezondheid. Het streven is, om samen met studenten, welzijnsorganisaties, sportclubs, scholen en allerlei andere partners de mensen te bereiken voor wie sport en beweging (nog) niet vanzelfsprekend is. Hierbij zullen lokale helden in de wijken een grote rol spelen.

Sportcampus Zuiderpark en de Uithof
Sportcampus Zuiderpark wordt de spil van de 4 wijken, de 1500 sportstudenten die inhuizen in de campus geven unieke kansen voor dit gebied. Hun opleidingen staan open voor opname van Haags Sportkwartieropdrachten in het curriculum. Naast Sportcampus Zuiderpark heeft Escamp met de Uithof, als gebied en als pand, nog een enorm sporticoon in de wijk. En daartussen liggen op het zogenaamde Groen Assenkruis enorm veel sportvelden.

Bomvol sportfaciliteiten
Escamp barst van de sportfaciliteiten, meer dan waar ook in Den Haag. Deze faciliteiten wil de gemeente beter benutten door ze samen met partners in te zetten voor nieuwe ideeën en activiteiten. Ook wil de gemeente de sportverenigingen in Escamp versterken, de veilige omgeving die zij bieden is van immens belang in elke wijk.

Denk mee
Escamp heeft dus veel te bieden én veel te winnen. Heeft u ook ideeën voor het Haags Sportkwartier? Die zijn van harte welkom! Neem contact op met projectleider Nathalie Nuiten op nathalie.nuiten@denhaag.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.