Den Haag plaatst fietscarrousels in Vruchtenbuurt

De gemeente is gestart met een proef met drie fietscarrousels in de Vruchtenbuurt. De fietscarrousels staan in de Abrikozenstraat en hebben ruimte voor in totaal 72 fietsen. Wim Abbenhuis van het Wijkberaad en wethouder Robert van Asten (Mobiliteit) openden onlangs de carrousels.

Het is de eerste keer dat fietscarrousels in een woonwijk in Nederland worden geplaatst. Door de plaatsing van de carrousels kunnen straks meer bewoners hun fiets veilig en droog stallen.
“Iedere fietser wil er zeker van zijn dat zijn of haar fiets de volgende morgen nog keurig en onbeschadigd klaar staat voor de rit naar werk of naar school. Met deze moderne fietscarrousel bieden we nog meer bewoners van de Vruchtenbuurt deze zekerheid. Als deze bevalt, bekijk ik graag waar in andere woonwijken ook deze stalling een uitkomst kan bieden”, aldus wethouder Robert van Asten.

24 uur per dag
Een fietscarrousel is een parkeersysteem waarbij fietsen automatisch worden geparkeerd. Daardoor kunnen veel fietsen in een beperkte ruimte gestald worden. De stalling is 24 uur per dag beschikbaar. Alleen abonnementhouders kunnen hun fiets met een speciale pas brengen of halen. Een plekje in de carrousel kost € 7,50 per maand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.