Den Haag koploper ‘Iedereen doet mee!’

Den Haag gaat zich de komende jaren nog harder inspannen zodat mensen met een beperking volledig deel kunnen nemen aan de samenleving. Daartoe is donderdag het manifest Iedereen doet mee! ondertekend. ‘In Den Haag moet iedereen mee kunnen doen. Dit is een heel belangrijk speerpunt van dit college en voor mij als wethouder. Dat hebben we vandaag nog eens onderstreept,’ aldus wethouder Parbhudayal.

Onder toeziend oog van minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) tekenden 25 gemeenten, waaronder Den Haag, donderdag het manifest Iedereen doet mee! Hiermee zijn de 25 gemeenten officieel gestart met het gelijknamige programma. Hiermee nemen zij het voortouw om nog actiever te werken aan een inclusieve samenleving. De Vereniging Nederlandse Gemeente (VNG) heeft Den Haag in april aangewezen als een van de 25 koplopergemeenten. Koplopers zijn de gemeenten die vooroplopen bij de uitvoering van het VN-Verdrag Handicap.

In het coalitieakkoord Den Haag Stad van Kansen en Ambities staat dat ‘rekening met deze groep houden geen specifiek beleid meer is, maar een vanzelfsprekende verankering op alle beleidsterreinen’. Wethouder Parbhudayal: ‘Dat echt iedereen mee kan doen, dat gaat over de openbare ruimte, het openbaar vervoer, onderwijs, sport, dat gaat kortom over de hele stad. Dit college pakt dit dus ook gezamenlijk op. We hebben als koploper een voorbeeldfunctie. Ik wil laten zien dat je echt stappen kunt maken richting een inclusieve stad als je het samen doet.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.