Den Haag doet mee aan Schokofahrt

Om te laten zien dat emissievrij transport haalbaar én comfortabel is, starten zo’n 100 (vracht)fietsers uit Duitsland en Oostenrijk op 31 maart met de Schokofahrt. Ze fietsen vanaf Amsterdam tot diep in Duitsland. Aan de tocht neemt ook één Nederlander deel, de Haagse Peter Blesgraaf. Hij start in Den Haag om via Amsterdam naar Düsseldorf te fietsen en op 6 april weer terug te zijn.

Met ingang van zaterdag 31 maart gaat het Duitse netwerk de Schokofahrt voor de derde keer emissievrij chocolade vervoeren van Amsterdam tot diep in Duitsland. Aan dit netwerk doen inmiddels honderd, vooral Duitse en Oostenrijkse (vracht)fietsers mee. Dit keer gaat het om 2.000 kilo. Zij doen dit belangeloos. Schokofahrt sluit in logistieke zin aan op het transport door Tres Hombres, een zeilschip dat cacao voor deze chocolade heeft aangevoerd vanuit het Caraïbisch gebied.

Haagse deelname
Namens drie Haagse bedrijven fietst Peter Blesgraaf (Juice on Wheels) mee. Op een vrachtfiets van Beer Fietsen fietst hij eerst van Den Haag naar Amsterdam en vervolgens met de Schokofahrt-fietskaravaan mee naar Düsseldorf. Ook de terugweg staat in het teken van de Schokofahrt. Want nadat hij vracht in Duitsland heeft afgeleverd, haalt hij op de terugweg een bestelling chocoladebij Mesjokke Chocolade in Utrecht. Die vracht levert hij op vrijdag 6 april af bij The Chocolate Shop in Den Haag.

Doel van deze Haagse bijdrage is onze oosterburen een steuntje in de rug te geven bij dit prachtige initiatief. Door bij te dragen wil dit trio Haagse bedrijven, net als het Duitse netwerk,nadrukkelijk laten zien dat emissievrij transport, ook op langere afstand, haalbaar en comfortabel is. Voor veel fietskoeriers zijn dagafstanden van zo’n 100 km immers geen uitzondering.

Programma
De Haagse deelname begint op zaterdag 31 maart om 9.30 uur bij Beer Fietsten (Weimarstraat 31). Op vrijdag 6 april levert Juice on Wheels de Utrechtse chocolade af bij The Chocolate Shop (Limoenhof 1), waar vanaf 15.00 uur een informeel ontvangstfeestje zal plaatsvinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.