Dementievriendelijke huiskamers in woonzorgcentrum Oostduin

Binnen woonzorgcentrum Oostduin in Den Haag zijn drie bijzondere huiskamers gerealiseerd binnen de afdelingen voor de psychogeriatrische zorg (voor mensen met geheugenproblemen). De huiskamers zijn dementievriendelijk ingericht. De huiskamers zijn mogelijk gemaakt door fondsenwerving vanuit stichting Florence Wenst en stichting Vrienden van Oostduin.
 
Bewoners en bezoekers genieten met de dementievriendelijke huiskamers van herkenbaar aangeklede ruimten, die voldoen aan de visie van Florence op wonen met dementie. De huiskamers in woonzorgcentrum Oostduin zijn door een interieurarchitect met ervaring in wonen met dementie ingericht. De huiskamers beschikken onder meer over huiselijke comfortabele meubelen, gordijnen en speciale verlichting (daglichtlampen). De huiskamers zijn bewust rustig ingedeeld. Er is geconstateerd de bewoners met een dergelijke indeling rustiger zijn en zich vrijer bewegen. Met de daglichtlampen ervaren de bewoners voldoende zicht en ze slapen er beter door doordat de lampen het dag- en nachtritme stimuleren.

Drie huiskamers met eigen thema
De drie huiskamers hebben elk een eigen thema: landelijk, huiselijk en klassiek. De bewoners kiezen zelf in welke sfeer zij willen verblijven, passend bij de persoon die ze zijn. De activiteiten worden op het thema van de huiskamer afgestemd. Zo is er al onder meer gekookt met elkaar in de landelijke huiskamer, gehandwerkt in de huiselijke huiskamer en ouderwetse plaatjes gedraaid in de klassieke huiskamer.
 
Over Florence Wenst
Florence Wenst is onderdeel van de Stichting Zorggroep Florence en opereert onder een eigen onafhankelijk bestuur. De stichting houdt zich bezig met het verbeteren van de kwaliteit van leven én de zelfredzaamheid van de bewoners, cliënten en buurtbewoners van de woonzorgcentra van Florence. Stichting Florence Wenst doet dat door een actieve fondsen- en sponsorenwerving uit te voeren. Met bijdragen van particulieren, stichtingen, fondsen, bedrijven en organisaties realiseert Stichting Florence Wenst honderden activiteiten, ontmoetingen en sport- en beweegprojecten per jaar.

Over Florence
Gezondheid en Zorg. Dat is waarvoor 4.000 medewerkers en ruim 1.900 vrijwilligers van Florence zich iedere dag inzetten. Zo’n 35.000 inwoners van Delft, Den Haag, Rijswijk, Leiden, Leidschendam-Voorburg, Voorschoten en Wassenaar maken gebruik van de ondersteuning. De dienstverlening omvat onder meer thuiszorg, jeugdgezondheidszorg, verzorgingshuiszorg, verpleeghuiszorg, advisering en gemaksdiensten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.