Delano Ladan scoort drie keer voor Oranje Onder 18

Oranje Onder 18 met daarin onze Delano Ladan kende zaterdag op het vierlandentoernooi geen genade voor Ierland: 8-0. Spits Delano Ladan schoot drie keer raak voor Oranje en had daarin een groot aandeel in de overwinning.

De andere goals werden gemaakt door Orkun Kokcu (twee keer), Zakaria Aboukhlal, Joey Jacobs en Dogucan Haspolat. Oranje speelde donderdag al een wedstrijd tegen Tsjechië. Dat duel ging met 4-1 verloren. Ladan bleef toen de hele wedstrijd op de bank. Inmiddels heeft de spits vier interlands gespeeld voor Oranje Onder 18.

Kanon niet naar WK
Wilfried Kanon ging zaterdag met Ivoorkust met 0-2 onderuit tegen Marokko. Ivoorkust had een overwinning nodig om zich te plaatsen voor het WK, wat dus helaas niet is gelukt. Kanon zal dus nog minimaal vier jaar moeten wachten op zijn eerste WK. Hij veroverde met Ivoorkust wel al een keer de Afrika Cup. Dat gebeurde in 2015 toen Ghana in de finale werd verslagen.

Ebuehi niet in actie
Een andere verdediger van ADO Den Haag, Tyronne Ebuehi, was voor Nigeria opgeroepen. Hij kwam echter niet in actie in tegen Algerije (1-1). Nigeria had zich al geplaatst voor het WK, waar Ebuehi dus nog alle kans heeft om aan mee te doen.

Foto: Een internationale hattrick voor Delano Ladan.

Foto Laurens Lindhout

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.