Deetman bij en Wigt weg bij ADO Den Haag

Wigt per direct weg bij ADO Den Haag

Jan Willem Wigt vertrekt met onmiddellijke ingang bij ADO Den Haag. De Algemeen Directeur komt niet meer voor in de plannen die grootaandeelhouder United Vansen met ADO Den Haag heeft. Wigt heeft dit dinsdagmorgen in een persoonlijk gesprek van Mr Wang Hui te horen gekregen.

Jan Willem Wigt volgde in juni 2015 Maarten Fontein op als Algemeen Directeur van ADO Den Haag. Wigt had tot dat moment de functie drie maanden op interim basis invulling gegeven. Hij bekleedde vele functies bij ADO Den Haag. De Hagenaar maakte onder meer deel uit van de Raad van Commissarissen namens aandeelhouder HFC ADO Den Haag. Ook was Wigt onder andere voorzitter van de vereniging HFC ADO Den Haag en van de stichting Rood Groen Geel. In de laatste hoedanigheid was hij verantwoordelijk voor de realisatie van het museum van de Haagse club. Ook was hij met zijn bedrijf Van Arkel Gerechtsdeurwaarders jarenlang sponsor van de jeugdopleiding.

“Ik heb te accepteren dat de grootaandeelhouder niet met mij verder wil. Ik ben erg trots op waar ADO Den Haag op dit moment, financieel en sportief, staat. Ik heb ruim een jaar in deze functie bij onze club mogen werken, en heb genoten van de enorme inzet en betrokkenheid bij de club van alle medewerkers, inclusief spelers en staf, sponsoren, vrijwilligers en supporters. Uiteraard blijf ik als groot supporter aan ADO Den Haag, mijn club, verbonden.”

_________________

Wim Deetman commissaris bij ADO Den Haag

Het Haags gemeentebestuur heeft Wim Deetman dinsdag benoemd tot commissaris van ADO Den Haag. De heer Deetman was van 1996 tot 2008 burgemeester van Den Haag. Daarvoor was hij onder meer minister van Onderwijs en voorzitter van de Tweede Kamer.

De gemeente heeft als houder van een prioriteitsaandeel de mogelijkheid om een commissaris te benoemen in de Raad van Commissarissen (RvC) van ADO Den Haag. Aanleiding voor de benoeming is het besluit van Ton Rutgrink om terug te treden uit de RvC. Rutgrink kan zijn werk als commissaris niet langer combineren met zijn andere zakelijke activiteiten.

Door het vertrek van Rutgrink bestaat de RvC nog maar uit twee leden, Wang Hui en Martin Jol, die beiden momenteel niet in Nederland verblijven. Dat maakt het toezicht op het bestuur van ADO Den Haag kwetsbaar.

Daarom is, in het belang van de club en in het belang van de stad Den Haag, aan de heer Deetman gevraagd of hij zich voor een commissariaat bij ADO Den Haag beschikbaar wil stellen.

Hoewel de heer Deetman door de gemeente is benoemd, zit hij in de RvC zonder last of ruggespraak. Dit betekent dat de gemeente geen directe invloed krijgt op de RvC, in lijn met het gemeentebeleid om op afstand te blijven.

Wethouder Tom de Bruijn (Financiën): ‘De heer Deetman is een bestuurder met veel ervaring, een groot netwerk en een warm hart voor ADO Den Haag. Het college heeft er dan ook alle vertrouwen in dat de club met deze commissaris weer verder kan bouwen aan een financieel en sportief gezonde toekomst’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.