De toekomst van Rijswijk op open avond Rotary

Aan het begin van de zomer heeft Rijswijk kennis kunnen maken met de actieve Rotaryclub Rijswijk 3-Vliet. Zij organiseerde in de vijver bij de schouwburg de opzienbarende Eendjesrace, die veel publiek en leden op de been bracht. Deze laatsten willen nu laten weten, hoe leuk Rotary kan zijn en hoeveel zij kan bijdragen aan een gemeenschap.

Op een inloopavond kunnen Rijswijkers kennis maken met het doel en werk van RC Rijswijk 3-Vliet. Dinsdag 30 oktober opent restaurant Clay Oven in de Herenstraat de bovenzaal, waar belangstellenden kunnen ervaren, wat een moderne Rotaryclub is en doet. Wethouder Marloes Borsboom, zelf lid van 3-Vliet, spreekt er over ‘De toekomstvisie op Rijswijk’.

Tijdens de avond van 18.00 tot 20.30 uur gaan leden en hun partners graag met de aanwezigen in gesprek. Er is een lopend buffet en een drankje. Men geeft informatie over ondermeer het doel, dat zij voor ogen hebben, de talrijke acties, die al succesvol zijn afgerond en de onderlinge band van de clubgenoten.
In het kort, Rotary is een serviceclub, die steun wil geven aan mensen, die dat nodig hebben, op welk gebied dan ook. Dat gebeurt zowel lokaal in eigen stad, als ver buiten de grenzen. Het is niet alleen een kwestie van de portemonnee trekken, maar vooral door de persoonlijke inzet van de leden. Die leden, met ieder een ander beroep, stoppen energie en hun talent in spraakmakende projecten, zoals een dienstenveiling, musical de Amsterdammertjes, het Groot Rijswijks Indisch Dictee en de Eendjesrace. En jaarlijks een wijnproeverij, waarvan de winst naar het Hospice ging en een andere keer naar Resto VanHarte.

Al dit werk noodzaakt tot samenwerken, waardoor vriendschappen ontstaan. In kleine groepjes bij leden thuis worden onderwerpen van belang uitgediept, waardoor men elkaars visie goed leert kennen. RC Rijswijk 3-Vliet kent vanaf de oprichting het principe, dat de club uit evenveel mannen als vrouwen moet bestaan. In de 25 jaar, die 3-Vliet nu bestaat, is dat tot nu toe aardig gelukt.
Dus kom luisteren, horen, ondergaan wat Rotary kan betekenen. Uitdrukkelijk is de avond voor alle belangstellenden. Men hoeft niet de intentie te hebben om lid te willlen worden. Wel is aanmelding vooraf noodzakelijk op www.rijswijk3vliet.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.