De schoonste straat

Oud & Nieuw staat voor de deur. Dat betekent weer een hoop plezier, met oliebollen en appelflappen, siervuurwerk en een goede toost op het nieuwe jaar. Samen met familie, vrienden en buren. Tegelijkertijd weten we allemaal dat Oud & Nieuw ook het moment is dat het afgestoken vuurwerk in sommige straten gewoon blijft liggen. Vuurwerk is hartstikke leuk, maar de volgende dag is de achtergebleven rommel wel een bron van ergernis.

Het goede nieuws is dat op 1 januari veel vrijwilligers schoonmaakacties organiseren in hun eigen buurt. Dat stimuleren we als gemeente graag. Tot en met 30 december kunnen inwoners van Escamp hun straat opgeven voor de Schoonste Straatverkiezing – en daar kunnen ze een geweldig straatfeest ter waarde van maximaal 2.500 euro mee winnen.

Ga samen met buren, familie en vrienden op 1 januari 2019 vóór 14:00 uur aan de slag om je straat schoon te houden. Op die dag komt een fotograaf een foto maken. Vanaf 2 januari tot en met 6 januari kan er op de schoonste straat worden gestemd. Op 7 januari maken we de winnaar bekend. Doe je mee? Meld je straat dan alvast aan via denhaag.nl/escamp!

Vuurwerkafval is een grote ergernis, net als zwerfafval op alle andere dagen van het jaar. Als Den Haag werken we aan een aantrekkelijke, groene, schone en veilige stad. We willen een leefbare stad met een aantrekkelijke buitenruimte. Daarom werken we keihard aan een meerjarige campagne zwerfval. Die lanceren we begin volgend jaar. We willen zwerfafval tegengaan in de hele stad, maar ook op microniveau, dus echt bij de mensen in de straat. Straks zie je overal op reclameborden, in bushokjes én op Facebook de campagne terugkomen.

De gemeente heeft een belangrijke rol bij het tegengaan van zwerfafval, maar we leggen in deze campagne ook de nadruk op de verantwoordelijkheid van de inwoners van Den Haag. Samen houden we Den Haag schoon. Tijdens Oud & Nieuw en ook gewoon de maanden erna.

Maar nog voordat het nieuwe jaar losbarst, wens ik iedereen een fijne Kerstmis.

Richard de Mos
(Hart voor Den Haag / Groep de Mos)
Wethouder stadsdeel Escamp

PS Mijn volgende spreekuur, het Haags Kwartiertje, is vrijdag 14 december van 09:00 – 10:00 uur bij stadsboerderij Op den Dijk (Bovendijk 141).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.