De pot op

Column van Richard de Mos


Iedereen kent het gevoel wel tijdens het winkelen: je moet naar de wc maar je weet niet waar je naartoe moet. Ik ben al langer warm pleitbezorger van dat mensen met hoge nood ergens terecht kunnen, onder andere via de HogeNood-app voor je telefoon. Ondernemers die dat willen, geven in de app aan dat ze hun toilet beschikbaar stellen voor openbaar gebruik. Dat is natuurlijk heel fijn en ik ben blij dat steeds meer ondernemers hieraan meewerken.

Desondanks zie ik dat er nog meer behoefte is aan openbare toiletten. Daarom regelen we als gemeente meer geld voor openbare toiletten in de binnenstad en op Scheveningen. De komende jaren komen er toiletten bij op gebieden waar de nood het hoogst is, zoals op het Plein, de Grote Markt en op de boulevard aan het begin van de Pier. Daarnaast zijn er nog eens kansen om snel drie extra openbare toiletten te plaatsen: een bij het Huygenspark, eentje in een parkeergarage bij het Deltaplein en eentje in Scheveningen-Bad. We willen een leefbare en gastvrije stad zijn met een aantrekkelijke buitenruimte en dit helpt daarbij. Kortom, we kunnen in Den Haag weer de pot op!

Iets heel anders, maar niet minder belangrijk, is dat Koning Winter weer op de deur klopt. Het wordt vroeg donker, het is ijskoud buiten en de warme chocolademelk staat klaar op tafel. De kou zorgt ook voor gladde wegen, dus moet er goed worden gestrooid. Afgelopen zaterdag was ik vroeg uit de veren om met de jongens van de Haagse Milieu Services een proefrit te maken, zodat ze goed voorbereid op pad gaan als het echt nodig is.
Samen met John, die al meer dan 25 jaar bij de gemeente werkt, reed ik de route die hij straks ook moet rijden met zijn tientallen collega’s. Er komt trouwens meer bij kijken dan je denkt, vooral als er ook sneeuw moet worden weggehaald en er van die enorme schuivers aan de wagens worden gehangen. Dat is niet altijd makkelijk in de soms smalle straten in onze stad. Hoe dan ook, een goede voorbereiding is het halve werk en zo voorkomen we een heleboel glijpartijen op de weg!

Richard de Mos
(Hart voor Den Haag / Groep de Mos)
Wethouder stadsdeel Escamp

PS. Mijn volgende spreekuur, het Haags Kwartiertje, is vrijdag 9 november van 09:00 – 10:00 uur bij Wijkcentrum Wateringse Veld (Panamaplein 34).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.