De meest duurzame wijk van Nederland breidt uit

Op maandag 12 november werden in het bijzijn van de Gemeente Rijswijk, Dura Vermeer Bouw Zuid West, Bouwinvest en Rijswijk Wonen de overeenkomsten ondertekend voor de ontwikkeling van 122 nieuwe en energieneutrale woningen in de Tuinen van Sion fase 13 in RijswijkBuiten, de meest duurzame wijk van Nederland.
 
Midden in RijswijkBuiten wordt in deelgebied Sion alweer de 13e fase van de Tuinen van Sion ontwikkeld. Met 58 koopwoningen, 26 sociale huurwoningen en 38 vrije sector huurwoningen biedt dit deelplan een mooie diversiteit in het woonprogramma. De koopwoningen bestaan uit drie verschillende woningtypen met een woonoppervlakte van circa 111m2 tot maar liefst 179m2. Het plan is ontwikkeld door de Gemeente Rijswijk en Dura Vermeer Bouw Zuid West.

Nieuwe modelwoning
Tijdens de ondertekening is gelijk feestelijk de nieuwe modelwoning geopend. De tuin van de modelwoning aan de Oleander 66 is ontworpen in samenwerking met leerlingen van het Wellantcollege in Rijswijk. Door het Wellantcollege worden voor de wijk duurzame voorbeeldontwerpen gemaakt. Dit project is een blijvend onderdeel om bewoners te stimuleren hun tuinen duurzamer te gaan inrichten.
 
Energieneutraal
Alle woningen in De Tuinen van Sion zijn door slimme installaties energieneutraal, door het gebruik van triple glas, een warmtepomp, zonnepanelen, vloerverwarming- en koeling. Dit zorgt voor de toekomstige bewoners voor veel comfort en een zeer laag energieverbruik.
Voor de nieuw te ontwikkelen huurwoningen geldt dat geïnteresseerden zich hiervoor in de loop van 2019 kunnen aanmelden.

Meer informatie op www.rijswijkbuiten.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.