De Loosduinse derby eindigt onbeslist

Het topduel op Sportpark Madestein tussen de buren S.V. Loosduinen en GDA in de vierde klasse D eindigde zonder winnaar. GDA behoudt door het gelijke spel een voorsprong van zeven punten op de naaste concurrent, S.V. Loosduinen. Koploper GDA was in de eerste helft bij S.V. Loosduinen de bovenliggende partij, maar creëerde weinig echte kansen. In de 36e minuut nam GDA wel de leiding in de derby. Nick Sadi liet zijn hielen zien aan zijn rechtstreekse tegenstander Christiaan Verbree en passeerde doelman Pieter Blanken: 0-1.

Na een matige eerste helft, was de tweede helft van de derby aantrekkelijker voor het publiek. Nu wel een meer gedreven S.V. Loosduinen in het veld en dit leidde tot diverse kansen. Na een uur spelen kwam toch de 1-1 op het scorebord. Sinan Ocal ging goed door en passeerde doelman Bas Swillens met een stift, die alleen volgens scheidsrechter Lindhout via de onderkant van de lat achter de doellijn eindige, maar volgens velen ook niet. De thuisploeg van trainer Richard Douw bleef de aanval zoeken. GDA wankelde, maar het elftal van Wim Baggerman hield stand in het sportieve duel. Het bleef 1-1, een terechte uitslag. Ondanks dit gelijke spel behielden de Blauwwitten de tweede plaats, omdat de naaste concurrenten ook puntenverlies leden.

Komende zaterdag de laatste competitiewedstrijden van 2018. S.V. Loosduinen gaat op bezoek bij GSC ESDO aan de Hengelolaan, GDA ontvangt MSV’71 uit Maassluis. Meer nieuws en foto’s, zie www.svloosduinen.com

Foto: Tobias Schaafstra in duel met GDA doelman Bas Swillens.

Fotograaf Fred Reuling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.