De bouw van de nieuwe woonwijk Haags Buiten is gestart

Op woensdag 20 februari is de bouw van nieuwbouwproject Haags Buiten gestart. Wethouder Revis (Stadsontwikkeling & Wonen) van Den Haag heeft de eerste paal geslagen van het appartementencomplex, dat onderdeel uitmaakt van het nieuwbouwplan. De start van de bouw werd samen met ontwikkelende bouwer ABB Bouwgroep, woningcorporatie Rijswijk Wonen, gemeente Den Haag en verdere betrokkenen gevierd. ABB Bouwgroep is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en bouw van het gehele project Haags Buiten dat in totaal uit 275 woningen bestaat. Haags Buiten is onderdeel van de nieuwe wijk Erasmus Veld, dat in het verlengde ligt van de populaire woonwijk Wateringse Veld.

Jan Dekker, directeur ontwikkeling bij ABB Bouwgroep: “We zijn verheugd dat we zijn gestart met de bouw van het appartementencomplex dat uit 17 verdiepingen bestaat. Rijswijk Wonen heeft dit complex, bestaande uit 124 appartementen en 75 parkeerplaatsen, gekocht. We kijken ernaar uit om een prachtig appartementencomplex te bouwen voor Rijswijk Wonen.”
Haags Buiten is een populair project. Afgelopen november startte de verkoop van 44 eengezinswoningen. Binnenkort start ook de bouw van deze grondgebonden woningen.

Directeur bestuurder Kees Karsten: “Rijswijk Wonen levert met deze aankoop een belangrijke bijdrage aan het terugdringen van de tekorten aan sociale huurwoningen in de regio Den Haag. Rijswijk Wonen tekende in 2016 een samenwerkingsovereenkomst met de gemeente Den Haag om de sociale voorraad in Den Haag (met name grenzend aan Rijswijk) de komende vijf jaar met 250 tot 500 woningen uit te breiden.”

De 124 appartementen en 75 parkeerplaatsen zijn bestemd voor de sociale verhuur en worden in 2020 verhuurd via Woonnet Haaglanden. De appartementen zijn geschikt voor zowel kleine huishoudens als kleine gezinnen. Daarmee voldoet het product aan de toenemende vraag vanuit de markt.

Wijk van de toekomst
Wethouder Boudewijn Revis: “De komende jaren groeit onze stad elk jaar met 4000 tot 5000 inwoners, dus zijn nieuwe woningen hard nodig. Op het Erasmus Veld zetten we daar een volgende stap in, en worden door vier partijen zo’n 1000 woningen ontwikkeld. In deze ‘wijk van de toekomst’ kunnen alle Hagenaars modern, comfortabel en duurzaam wonen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.