De Bataaf al 95 jaar een begrip

De Bataaf Mannenmode wordt al generaties lang gerund door de familie van Es en dat maakt het een unieke winkel. In 1923 werd het eerste filiaal opgericht door opa van Es onder de naam Van Es de Bataaf textielmagazijnen. Hij begon met zijn eerste winkel, een gemengde textielzaak, in de Hobbemastraat en al snel volgden filialen in Den Haag, Loosduinen en Hoek van Holland. In de jaren zestig kwamen twee van zijn zoons in de zaak werken en al gauw kwam het accent meer te liggen op de mannenmode. Zoon Kees nam begin jaren zeventig de winkels in Loosduinen en Hoek van Holland voor zijn rekening, andere zoon Ton werkte in de Hobbemastraat. Helaas kwamen in 1986 de oprichter opa van Es én zijn zoon Kees, vlak na elkaar te overlijden. Kleinzoon Frank, die inmiddels tot het bedrijf was toegetreden, kreeg de pittige taak het bedrijf van hen over te nemen. Na een grote reorganisatie in 1988 kwam werd de winkel in Hoek van Holland gesloten en ging Frank alleen verder in de winkel in Loosduinen. Deze winkel werd steeds verder uitgebreid en vele verbouwingen volgden, de laatste zeer recentelijk. Frank heeft het interieur een mooie face-lift gegeven. De muren en plafonds hebben een fris tintje gekregen en de verlichting is compleet vernieuwd, waardoor de gehele collectie beter tot zijn recht komt.

Vandaag de dag is de winkel beter bekend onder de naam De Bataaf Mannenmode en is deze uitgegroeid tot een moderne mannenmodezaak. Met diversen merken in het assortiment kunt u er terecht voor kleding tegen heel betaalbare prijzen. De Bataaf staat voor mode, stijl en kwaliteit, vandaar dat er regelmatig beurzen worden bezocht om op de hoogte te blijven van de laatste trends op het gebied van herenmode. Natuurlijk biedt deze winkel u ook de klassieke look. De Bataaf zorgt wekelijks voor een aanvulling van de collectie en viert in mei haar 95 jarige bestaan (zie ook de aanbiedingen op de achterpagina van de LoosduinseKrant).

Maatwerk is smaakwerk
Veel klanten zijn pas echt content als hun kostuum niet alleen perfect zit, maar ook compleet naar eigen inzicht is gecomponeerd. Vroeger betekende dat ‘op naar de kleermaker’ – een hele exercitie die bovendien behoorlijk in de papieren liep. Anno 2018 is dat gelukkig heel anders. Vraag Frank naar de mogelijkheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.