Dag van de Architectuur Den Haag

Op zaterdag, 2 juni 2018 vindt de Dag van de Architectuur Den Haag (DvdA DH) voor de 16e keer plaats. Eén dag per jaar openen bijzondere gebouwen een dag lang de deuren voor een exclusief inkijkje.

Er worden onder andere stadswandelingen, rondvaarten en workshops voor kinderen georganiseerd. En voor het eerst een Urban Run, een instatour en een 360 graden camera workshop. Op deze dag is ook de landelijke Dag van de Bouw, waardoor ook veel gebouwen in aanbouw te bezoeken zijn.

Innovatieve Woonstad
Dit jaar besteden we extra aandacht aan Den Haag als Innovatieve Woonstad. Landelijk is voor de DvdA 2018 het thema ‘De Stad van Morgen’ vastgesteld. Wanneer we dit thema projecteren op Den Haag dan stuiten we direct op de enorme woningbouwopgave waar de stad momenteel voor staat: elk jaar moeten zo’n 2200-2500 woningen worden bijgebouwd.

Maar hoe krijgen al deze woningen een goede plek in Den Haag? En hoe moeten deze nieuwe woningen eruit zien? Om hier een antwoord op te krijgen, willen we tijdens DvdA 2018 onderzoeken hoe het toekomstige wonen in Den Haag eruit zou kunnen zien door middel van een ideeënwedstrijd – waar iedereen aan kan deelnemen – en baanbrekende pitches. Door te tonen wat er allemaal mogelijk is als je maar out-of-the-box durft te denken, willen we de ogen van het publiek, de bouwers en de gemeente openen.

Programma
De Dag van de Architectuur in Den Haag is er voor iedereen die geïnteresseerd is in de gebouwde omgeving. Gidsen vertellen tijdens de rondleidingen over het gebruik van het gebouw, de geschiedenis en welke rol architectuur en stedenbouw spelen in de oplossing van maatschappelijke en ruimtelijke vraagstukken. Ook organiseren we speciale activiteiten voor jongeren en kinderen. Het programma is nu volop in ontwikkeling. Op de website www.dvda-denhaag.nl vind je binnenkort alle informatie.

Meedoen of meehelpen?
De Dag van de Architectuur Den Haag zoekt mensen die willen meehelpen als vrijwilliger, een bijzonder gebouw willen openstellen of een leuke activiteit willen organiseren. Geïnteresseerd? Geef je gebouw of activiteit dan op via het online inschrijfformulier  of stuur een mailtje naar: info@dvda-denhaag.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.