D66 lanceert Haags meldpunt voor grondwateroverlast

D66 Den Haag lanceert het Meldpunt Grondwateroverlast. Door de klimaatverandering krijgt Den Haag steeds meer neerslag te verduren, terwijl de stad meer versteent. Ook in Den Haag Zuidwest kan dit probleem tot grote overlast leiden. Het regenwater kan nergens heen en zoekt een weg naar onder meer kelders van woningen. “De stad schreeuwt om goede maatregelen. Daarvoor moeten we precies weten wat er speelt en waar de overlast het grootst is. We roepen inwoners van de stad op om zich te melden als zij overlast hebben door het hoge grondwaterpeil,” vertelt raadslid Anne Toeters.

We zien overal dat de bodem de hoeveelheid regen niet kan verwerken en dat het grondwaterpeil stijgt. Met de start van het meldpunt trekt Toeters nog maar eens aan de bel en kaart aan hoe serieus de problemen voor de stad zijn. “We hebben al vaker aandacht gevraagd voor wateroverlast in de stad. Er komen bij ons veel brieven en mails binnen van bewoners die grote problemen ondervinden door het water. De gemeente moet nu echt zoeken naar goede oplossingen voor dit probleem. Daarvoor is eerst inzicht nodig in hoeveel mensen wateroverlast ervaren. Ik doe een oproep aan iedereen om zich bij ons te melden, zodat we zo goed mogelijk weten wat het probleem is en uiteindelijk hoe we het moeten aanpakken,” zegt Toeters.

Echte oplossingen
Het meldpunt is de eerste stap naar een echte oplossing, volgens D66. Het meldpunt is al geopend en op twee manieren te bereiken. Een melding kan per mail naar meldpuntwateroverlast@d66denhaag.nl of via WhatsApp aan telefoonnummer 06-11110766.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.