CoornhertCentrum zal ingrijpende veranderingen ondergaan

Florence stopt per 1 april 2019 met de intensieve zorgverlening binnen woonzorgcomplex CoornhertCentrum aan het Erasmusplein in Den Haag. Dit heeft de zorgaanbieder de bewoners die intensieve zorg van Florence krijgen, hun contactpersonen en de medewerkers van CoornhertCentrum laten weten. Tevens zal het 50 jaar oude CoornhertCentrum een renovatie ondergaan.

Aanleiding voor het stopzetten van de zorgverlening binnen CoornhertCentrum is dat de zorg aan de bewoners de afgelopen jaren steeds zwaarder is geworden. Daarom verhuist Florence de bewoners, die intensieve zorg krijgen, naar een woonzorglocatie van Florence die de zorg kan bieden die zij nodig hebben. Om het CoornhertCentrum toekomstbestendig te houden, start woningcorporatie Woonzorg Nederland na 1 april 2019 een grote renovatie. De huurders van woningcorporatie Woonzorg Nederland kunnen tijdens de renovatie in het gebouw blijven wonen. Naar verwachting is de verbouwing van het CoornhertCentrum medio 2020 afgerond.

Grote impact
Florence realiseert zich dat een verhuizing een grote impact heeft op de bewoners en hun familie. Daarom zal dit verhuisproces zorgvuldig worden begeleid. Vanaf 3 september vindt al met elke bewoner en zijn of haar eerste contactpersoon een individueel gesprek plaats om de situatie, hun wensen en oplossingen in kaart te brengen. Florence zal zoveel mogelijk wensen honoreren. Uiteraard helpt Florence de bewoners en hun contactpersonen met een goede keuze. De begeleiding bij de verhuizing wordt intensief en persoonlijk.
Alle medewerkers van CoornhertCentrum zullen begeleid worden naar een andere werkplek binnen Florence.

Over Florence
Gezondheid en Zorg. Dat is waarvoor 3400 medewerkers en ruim 1600 vrijwilligers van Florence zich iedere dag inzetten. Zo’n 35.000 inwoners van Delft, Den Haag, Rijswijk, Leiden, Leidschendam-Voorburg, Voorschoten en Wassenaar maken gebruik van de ondersteuning van Florence. De dienstverlening omvat onder meer thuiszorg, verzorgingshuiszorg, verpleeghuiszorg, advisering en gemaksdiensten.

Foto: Het CoornhertCentrum is een markant herkenningspunt in Moerwijk. Foto Richard Mulder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.