Convenant Popstad tussen Paard en DMC/Zuiderstrandtheater

Stichting Dans- en Muziekcentrum/Zuiderstrandtheater (DMC) en poppodium PAARD hebben een gezamenlijke ambitie om in de toekomst een sterke popprogrammering in Den Haag neer te zetten. Deze ambitie is op donderdag 15 maart vastgelegd en ondertekend in het ‘Samenwerkingsconvenant Popprogrammering Den Haag’.

Om het convenant officieel te maken, hebben DMC en PAARD op voor aanvang van het Haags Pop Debat gezamenlijk getekend in de foyer van PAARD. Wethouder Stadsontwikkeling, Wonen, Duurzaamheid en Cultuur Joris Wijsmuller was erbij als eerste getuige.

PAARD en DMC zien hun samenwerking als een essentiële, strategische stap richting het merk van Den Haag Pop Stad en een voorloper op de samenwerking in 2020 in het nieuwe OCC. Partijen voelen zich in hun gezamenlijke ambities gesterkt door het beleidsvoornemen uit de Haagse Popnota 2017 van het college van Burgemeester en Wethouders om een samenwerking tussen PAARD en DMC op gebied van popprogrammering te stimuleren. Beide partijen verwachten met hun samenwerking een gezamenlijke signatuur te ontwikkelen die garant staat voor een sterke, intensieve concertervaring.

Wethouder Joris Wijsmuller:
“Den Haag is de popstad van Nederland. Met het nieuwe OCC krijgt Den Haag er straks nog een prachtig podium voor cultuur voor heel Den Haag bij. Natuurlijk hoort daar dus ook pop bij, pop van het hoogste niveau zoals het hoort bij een stad als Den Haag. Deze twee partijen kunnen onze stad enorm op weg helpen en ik ben dus blij dat ze de handen ineen hebben geslagen.”

Eén en één is veel meer!
De huidige capaciteit van de grote zaal van PAARD is 1.100. Het is daarmee de grootste popzaal van Zuid-Holland en de zevende van Nederland, maar de capaciteit is een beperkende factor bij het programmeren van acts van groter formaat. In 2020 wordt het nieuwe OCC (Onderwijs & Cultuur Centrum) opgeleverd aan het Spui in Den Haag. Het complex wordt geprogrammeerd en geëxploiteerd door Stichting Dans- en Muziekcentrum en zal ook drie andere instellingen huisvesten: Residentie Orkest, Nederlands Danstheater en Koninklijk Conservatorium.

Het OCC gaat beschikken over meerdere podia, waaronder een concertzaal met een capaciteit van 2500 bezoekers. Samen kunnen DMC en PAARD voor de gewilde acts zorgen; wat een belangrijke toevoeging zal zijn voor het culturele aanbod in Den Haag. Dus een samenwerking van dit formaat is een kansrijke toevoeging aan de Haagse popinfrastructuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.