Container met ‘verslavende inhoud’ aangespoeld in Scheveningen

Netflix werkt voor het eerst in Nederland samen met lokale fan

Sinds vanochtend ligt er een aangespoelde container voor de kust van Scheveningen. De enorme zwarte container ligt ter hoogte van het Zwarte Pad en is nauwelijks over het hoofd te zien door voorbijgangers. Wie beter kijkt ziet dat de container voorzien is van artwork van Narcos, de populaire Netflix-serie waarvan op 1 september het derde seizoen verschijnt.

De stunt blijkt een samenwerking van Netflix met Rotterdammer en Netflix-fan Iwan Smit, een opkomende kunstenaar met een kenmerkende kleurrijke, illustratieve stijl. De jonge kunstenaar werkte eerder o.a. voor grote merken als Vans, Red Bull en Warner Brothers, maar ook voor lokale merken als Museum Boijmans van Beuningen, Blijdorp Festival en Annabel. De samenwerking is een unicum voor zowel Netflix als Smit – nog nooit eerder gebruikte Netflix in Nederland een lokale fan om mee samen te werken.

De container is geplaatst als promotie voor het nieuwe seizoen van Narcos, de tv-serie over Pablo Escobar en drugskartels in Colombia. De container staat nog het gehele weekend op het strand in Scheveningen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.