Column Richard de Mos: Positivo

Wie is er net als ik als een kind zo blij als de zon schijnt? April doet wat het wil, maar op het moment dat ik dit schrijf – het is zondagmiddag – check ik vlug online de weersvoorspellingen. Mij wordt voorgespiegeld dat het zonnetje zich flink laat zien in het weekend van 20-21 april. Het wordt twintig graden. Genieten geblazen!

Tijdens het surfen stuit ik op een artikel van een lokale nieuwssite met twintig foto’s van oude terrassen in Den Haag. Sommige foto’s, zoals een voor het Kurhaus, gaan terug tot 1895. Kortom, een terrasje pakken als het weer meezit, is van alle tijden! Ik hoop dat veel Hagenaars zich straks tegoed doen aan een smakelijke al dan niet alcoholische versnapering op een van de terrassen die onze mooie stad rijk is.

Dat de lente nu écht begonnen is, merken we niet alleen aan het lekkere terrasweer, maar ook aan de kersverse lammetjes op onze stadsboerderijen (ga maar kijken!) én aan de opening van het officiële strandseizoen met de BonFire Beach Fest dit weekend, een tweedaags festival op Scheveningen (ook hier: kom kijken en genieten!). Wat word ik hier blij van.

Het aanstaande lekkere weer doet mij ook mijmeren over wat ik vroeger in het weekend deed. Na een avondje stappen in de stad een goed potje voetballen in de buitenlucht met vrienden. Dat schiet er nu bij in. Gelukkig heb ik sportieve collega’s bij de gemeente Den Haag en kreeg ik op een vrijdagavond in sporthal Zuidhaghe op de Beresteinlaan de ene na de andere bal voor mijn voeten. Wat er vervolgens mee gebeurde, tja. Laten we zeggen dat we snel voor een herkansing gaan.

Iets heel anders, waar deze geboren positivo ook erg content mee is: de aanwezigheid en betrokkenheid van de vele buurtbewoners bij de opruimactie rond de Soestdijksekade vorige week. Daar ligt vaak veel (zwerf)afval en hondenpoep. Dat is niet aantrekkelijk en het bevordert de leefbaarheid niet. Samen gaven we het goede voorbeeld voor de hele buurt door eens flink de bezem erdoor te halen. Op straat én op een bootje in het water (maar dan met een netje en een emmer). Want: schoon, doen we toch gewoon?

Richard de Mos
(Hart voor Den Haag / Groep de Mos)
Wethouder stadsdeel Escamp

PS. Sinds kort heb ik ook een Facebook-pagina waarin ik bijna dagelijks over mijn werk vertel. Ga snel naar: www.facebook.com/wethouderricharddemos

1 reactie

  1. Een klein begin om de stad schoon te houden is een mooi initiatief.Er valt nog veel te doen in wijken.Een voorbeeld voor de burger is hard nodig.Er zijn nog altijd mensen die het voorbeeld geven en hopende volgen er meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.