Column Richard de Mos: Miljoenen voor Zuidwest

Zuidwest heeft veel potentie. Ik zeg het niet voor niets al jaren. Een dag voor de intocht van Sinterklaas en Zwarte Piet kwam er witte rook uit de schoorsteen van het kabinet. Als wethouder stadsdeel Escamp kan ik trots melden: het Rijk en de gemeente Den Haag slaan de handen ineen om de sociale en economische uitdagingen in Den Haag Zuidwest aan te pakken. Het kabinet investeert 7,5 miljoen euro in het gebied waar 70.000 Hagenaars wonen: de naoorlogse wijken Bouwlust, Vrederust, Morgenstond en Moerwijk.

Als gemeente verdubbelen we dat bedrag tenminste. Het geld gebruiken we om flink te investeren om sociale problemen tegen te gaan, zoals armoede, schulden en werkloosheid. We willen dat de mensen aan het werk gaan, dat ze naar school gaan, dat er bedrijven komen. Mensen moeten weer uit hun isolement komen en ze moeten weer meedoen. En winkelcentrum Leyweg verdient een oppepper.

“Ik zou best nog wel een keer net als vroeger in Moerwijk willen wonen,” zong Harrie Jekkers al. Dat gevoel moet weer terugkomen. We gaan snel aan tafel met bewoners, ondernemers, instellingen en buurgemeenten om goede ideeën uit te werken. Dan maken we in het voorjaar meteen een vliegende start. Er wordt vaak gesproken over de Schilderswijk en Transvaal, maar Den Haag Zuidwest verdient ook een beetje extra aandacht.

Dat ‘mijn’ Escamp een fantastisch stadsdeel is met ontzettend veel mooie dingen, bleek afgelopen zondag wel. Ik was bij The Hague Grand Prix Judo in het sportcampus Zuiderpark. Volle tribunes, met een speciaal sfeervak voor de Haagse judoka Simeon Catharina. Het niveau was hoog, de sfeer helemaal top.

Het was een sportevenement om trots op te zijn, met 454 wedstrijden, 56 medailles en 14 kampioenen in de aanwezigheid van duizenden oranjefans. We mochten meer dan 500 judoka’s van 60 verschillende nationaliteiten verwelkomen in Den Haag. Dat smaakt naar meer!

Richard de Mos (Hart voor Den Haag / Groep de Mos)
Wethouder stadsdeel Escamp

PS Mijn volgende spreekuur, het Haags Kwartiertje, is vrijdag 9 november van 09:00 – 10:00 uur bij Saffier de Residentie (Nieuwendamlaan 1)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.