College Rijswijk steekt Duim Omhoog voor fietsers

Fietsers die dinsdagmorgen op de Huis te Hoornkade fietsten kregen een aangename verrassing: als blijk van waardering voor hun inspanningen kregen zij niet alleen een Duim Omhoog maar tevens een passende attentie in de vorm van een fietsbel.

Het voltallige College van Burgemeester en wethouders was onder aanvoering van Verkeerwethouder en fietsambassadeur René van Hemert al vroeg op pad om de fietsers te belonen.
Van Hemert: “We staan hier op een prachtige plek, De Oversteek, een brug over het Rijn-Schiekanaal uit 2014 waar fietsers vanuit Den Haag, Delft en Rijswijk bij elkaar komen. Duim Omhoog is een geweldig leuke actie om de fietsers te belonen en aan te moedigen te blijven fietsen. Fietsen is gezond, goed voor de leefomgeving en voorkomt files en vertragingen.”

Voor het goede doel
Fietsers worden uitgenodigd mee te fietsen voor het goede doel. Dit jaar sparen we voor een fietsriksja. Hiermee kunnen mensen met een beperking of ouderen toch lekker met de fiets naar buiten. Download de Toury Fietsgame en elke kilometer telt mee. Je ziet bovendien hoeveel calorieën je verbrandt, hoeveel kilometer je fietst en hoe je het ervan afbrengt in vergelijking met anderen. Automobilisten die nog twijfelen of fietsen naar het werk iets voor hen is, kunnen een week lang een elektrische fiets huren bij een van de aangesloten fietshandelaren. Zo ervaren zij hoe het is om fris en fit op het werk te komen. Alle acties staan op www.ga3punt0.nl

Bereikbare regio
De Ga3.0 Duim Omhoog actie is een onderdeel van de campagne van Bereikbaar Haaglanden en Rijnland. Bereikbaar Haaglanden is een initiatief van VNO-NCW West, de Metropoolregio Rotterdam Den Haag, Duurzaam Den Haag, TLN en EVO en maakt onderdeel uit van het programma Beter Benutten Haaglanden. Ook Rijnland maakt onderdeel uit van deze samenwerking. Doel is een betere bereikbare regio door een efficiënter gebruik van wegen, het OV en het fietsnetwerk, in combinatie met het verbeteren van de voorzieningen en het inzetten van slimme beleids- en gedragsmaatregelen. Hierdoor wordt het werkgevers en werknemers gemakkelijker gemaakt om op een andere manier en/of op andere tijden te reizen.

Kijk ook op www.bereikbaarhaaglanden.nl en op www.ga3punt.nl voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.