College den Haag stemt in met aanleg sterfietsroute tussen binnenstad en Wateringseveld

Het college van Burgemeester en Wethouders van Den Haag heeft ingestemd met het voorontwerp voor de sterfietsroute tussen de Haagse binnenstad, Transvaal en Wateringseveld. De lengte van de route tussen de binnenstad en de grens met de gemeente Westland is ongeveer 8,4 km.

De totale kosten van het project komen uit op ruim 8 miljoen euro. Een deel van de kosten worden betaald door de Metropoolregio Rotterdam-Den Haag en de Rijksoverheid vanuit het programma Beter Benutten. Zodra de gemeenteraad het ontwerp heeft vastgesteld, wordt het project overgedragen voor verdere uitwerking tot definitief ontwerp en bestek. In de plannen zijn onder meer opgenomen dat er fietspaden komen in de Delftselaan/Paul Krugerlaan en de Schalk Burgerstraat. De brug Veluweplein wordt verbreed zodat er een tweerichtingenfietspad kan komen.

Fietsgebruik stimuleren
De gemeente Den Haag wil het gebruik van de fiets stimuleren. Fietsen draagt bij aan een leefbare stad. Het is schoon, klimaatneutraal en fietsers nemen relatief weinig van de schaarse ruimte in beslag. Het is daarmee een ideaal vervoermiddel voor in de stad. Een groeiend fietsgebruik vereist een goede infrastructuur voor fietsen in de stad. Mensen maken sneller een keuze voor de fiets als de voorzieningen op orde zijn. De gemeente investeert daarom in zogenaamde sterfietsroutes.

Sterfietsroutes
De sterfietsroutes zijn de belangrijkste routes voor de doorgaande fietsers. Het zijn comfortabele, snelle en veilige verbindingen die het aantrekkelijk maken om ook op de langere afstanden voor de fiets te kiezen. De sterfietsroute binnenstad-Wateringseveld is één van de sterfietsroutes waar de gemeente de komende jaren in investeert. Op dit moment vinden er werkzaamheden plaats aan de sterfietsroutes Laak, Javastraat – Laan van Meerdervoort, Scheveningen Haven en binnenkort de sterfietsroute Leidschenveen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.