Collectieve zorgverzekering voor Rijswijkers met laag inkomen

Een goede zorgverzekering is belangrijk. Ook als u een lager inkomen heeft of een uitkering krijgt. En vooral als u door een chronische ziekte of beperking hoge zorgkosten heeft. De gemeente Rijswijk biedt samen met zorgverzekeraars Menzis en Zorg en Zekerheid een collectieve basisverzekering én aanvullende verzekering met royale vergoedingen aan inwoners met een inkomen tot 130% van de bijstandsnorm. Omdat de gemeente meebetaalt, blijft de premie betaalbaar en bent u beter verzekerd tegen medische kosten dan met een basisverzekering alleen.

Voordelen
• De gemeente Rijswijk betaalt mee aan uw premie.
• U krijgt kortingen op de basisverzekering en op de aanvullende zorgverzekering en tandartsverzekering.
• U krijgt extra vergoedingen voor onder andere brillen of lenzen, tandartskosten, ziekenvervoer en de eigen bijdrage voor huishoudelijke hulp op grond van de Wmo.
• De zorgverzekeraar van uw keuze accepteert u automatisch, ongeacht uw gezondheid.

Aanmelden
Bent u nog niet verzekerd bij Menzis of Zorg en Zekerheid, dan kunt u eind 2015 overstappen. In de loop van november 2015 informeren we u over de verschillende zorgverzekeringspakketten waaruit u kunt kiezen, de premies en de vergoedingen van beide zorgverzekeraars en over de kortingen die voor 2016 gelden.
Zodra die premies en voorwaarden bekend zijn (vanaf half november), kunt u zich aanmelden via de website www.gezondverzekerd.nl. Na uw aanmelding zorgt de zorgverzekeraar die u heeft gekozen ervoor dat uw huidige verzekering wordt opgezegd. Uw nieuwe zorgverzekering gaat dan per 1 januari 2016 in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.