Chase Concept Store start kledinginzameling voor Leger des Heils

Chase Concept Store is gestart met het inzamelen van kleding voor het Leger des Heils. De winkelketen uit Kijkduin heeft zogenoemde ReBoxen in haar winkels geplaatst waarin klanten hun kleding kunnen doneren. Het Leger des Heils geeft de kleding weg aan mensen in nood of verkoopt het. De opbrengst hiervan komt ten goede aan het hulpaanbod, bijvoorbeeld aan projecten met tienermoeders, jeugdzorg of arbeidsre-integratie.

Met de inzamelactie wil Chase Concept Store een maatschappelijke bijdrage doen. “Persoonlijke service en betrokkenheid zijn onder andere de kernwaarden van het Chase-DNA – een goede reden om niet alleen klanten, maar ook mensen die het nodig hebben onze hand toe te reiken”, aldus eigenaar Volker Vedder. Ook voor klanten staat er iets leuks tegenover: mensen die een kledingzak doneren, ontvangen een kortingsbedrag ter waarde van 5 euro dat direct bij Chase Concept Store besteed kan worden.

“Wij zijn blij met het initiatief van Chase Concept Store om kleding in te zamelen voor het Leger des Heils”, aldus Bianca Koole, medewerker Marketing & Communicatie bij ReShare, de afdeling van het Leger des Heils die de textielinzameling doet. “Naast dat we er mensen mee kunnen helpen, is het ook nog eens goed voor het milieu. Omdat de kleding een tweede leven krijgt, sparen we schaarse grondstoffen en verminderen we de CO2-uitstoot.”

De kleding kan gedoneerd worden in de Chase-filialen aan de Kijkduinse boulevard op het Deltaplein. Om ervoor te zorgen dat de gedoneerde kleding mooi blijft, verzoekt het Leger des Heils om de kleding in een goed afgesloten plastic zak in te leveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.