CDA Rijswijk: niet terug naar oude stadhuis zonder betrokkenheid inwoners

Het CDA Rijswijk stemde afgelopen week tegen het voorstel gestemd om terug te keren naar het oude stadhuis. Het grootste bezwaar is dat dit plan er op het allerlaatste ogenblik van de collegeperiode nog doorheen gedrukt wordt, volledig buiten de bevolking om. “Maar over een omvangrijk voorstel als dit, kan alleen besloten worden als de inwoners er voldoende bij betrokken zijn geweest,” stelt raadslid Johanna Besteman.

Daarbij komt dat er momenteel grote onzekerheid is over een aantal omvangrijke, financiële dossiers waar de gemeenteraad nog over moet besluiten. Zo zal er geld bij moeten in het sociaal domein (het zogenaamde BUIG-budget), zal de gemeente nog een financiële oplossing moeten vinden voor het volkstuinencomplex De Schoffel en zal de gemeente moeten bijspringen bij het museum Rijswijk en DSW. De financiële consequenties daarvan moeten eerst glashelder zijn. Te meer omdat er nog geen geld voor gereserveerd is in de meerjarenbegroting.

“Wij zijn altijd voorstander geweest van een terugkeer van de gemeentelijke organisatie naar het oude stadhuis. Maar we willen dat niet buiten de bevolking om doen,” zegt Johanna Besteman. “Het CDA vindt burgerparticipatie nu eenmaal zeer belangrijk.” Daarom pleitte het CDA eerder dit jaar ook al voor het organiseren van een volksraadpleging over een mogelijke terugkeer naar het oude stadhuis.

1 reactie

 1. Jan Willem

  Hypocriet hoor…
  Als partij afgerekend worden op de passieve houding tov het oude stadhuis, zeggen voor verhuizing te zijn, maar niet zonder de stem van de burgers…
  Die hebben jullie hierop keihard afgerekend de afgelopen verkiezingen.
  Zorg maar eens voor vers bloed in de Rijswijkse gemeenteraad, zeker CDA.
  Dat is nodig; Een frisse wind…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.