CDA Den Haag wil duidelijkheid over zak- en kleedgeld in de jeugdzorg

Het CDA in de Den Haag wil weten of kinderen in de jeugdzorg in onze stad zoals het hoort net als andere kinderen zak- en kleedgeld krijgen. De gemeente is hiervoor verantwoordelijk.

Aanleiding voor de vragen van het CDA is het rapport ‘Mag ik mijn zakgeld?’ waarin de Kinderombudsman aandacht vraagt voor jongeren in jeugdinstellingen en pleeggezinnen. De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat deze jongeren zak- en kleedgeld krijgen. Op veel plaatsen zijn hier echter geen afspraken over gemaakt, zo stelt de Kinderombudsman. De CDA-fractie wil weten hoe dit in de gemeente Den Haag geregeld is en heeft het college om opheldering gevraagd.

“Uit het rapport blijkt dat veel jongeren onder voogdij en in instellingen vaak geen zak- en kleedgeld krijgen. Om toch zakgeld op te halen steken begeleiders veel tijd in het aanschrijven van fondsen. De tijd die hier in gaat kan niet aan begeleiding of andere taken worden besteed,’’ aldus CDA-fractievoorzitter Danielle Koster. ‘’De gemeente is vanuit de jeugdwet verantwoordelijk voor het regelen van zak- en kleedgeld. Wij willen weten of de gemeente Den Haag afspraken heeft over zak- en kleedgeld. Indien dit niet het geval is willen wij dat dit spoedig wordt gedaan zodat jeugdbegeleiders niet onnodige tijd kwijt zijn en alle Haagse kinderen krijgen waar ze recht op hebben.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.