Buvelio viert jubileumfeest

Op zaterdag 30 maart viert Buvelio haar jubileumfeest. Iedereen is van 13.00 tot 17.00 uur welkom om deze bijzondere dag mee te vieren. Burgemeester Michel Bezuijen opent die dag om 13.00 uur de feestmiddag met diverse leuke activiteiten voor de kinderen. De locatie is de Willem van Rijswijckstraat 7B in Rijswijk.

Buvelio is een gezellige speeltuin- en wijkvereniging. Al 70 jaar lang is Buvelio het kloppend hart van het Rembrandkwartier. Maar ook van ver daarbuiten komen families, de kinderopvang en scholen genieten van wat de speeltuin te bieden heeft.

Het fijne aan Buvelio is dat het veilig en vertrouwd is. Ouders kunnen rustig zitten met een bakkie koffie terwijl hun kroost druk aan het spelen is. Schaduwrijke en zonnige plekken wisselen elkaar af, en de verschillende speeltoestellen bieden diverse uitdagingen voor iedere leeftijdsgroep. Het populairst blijft natuurlijk de zandbak. En zodra het weer het toelaat, willen de kinderen het liefst gelijk de waterbak aan.

‘s Ochtends komen de allerkleinsten spelen. Dit geeft de gelegenheid voor de mama’s en papa’s zich te leren kennen en kunnen ze hun ervaringen met de kleintjes uitwisselen. En dat is zeker heel belangrijk in deze tijd van Instagram en facebook waar alles zo perfect lijkt.

Na schooltijd en tijdens de vakanties komen ook de basisschoolkinderen spelen. Lekker buiten fysiek bezig zijn: voetballen, klimmen en klauteren in plaats van stilzitten en gamen. Met elkaar bezig zijn in plaats van tegen elkaar.

Sociale cohesie
Maar Buvelio is er niet alleen voor de kinderen. Ook voor volwassenen wordt er regelmatig voor de gezelligheid een bingo georganiseerd. En er is een koffieochtend voor de oudere dames. Dit alles versterkt de sociale cohesie van de buurt en de stad.

Vrijwilligers
En dit alles wordt gedragen door een beperkt aantal zeer waardevolle vrijwilligers. Mensen die met hart en ziel klaarstaan om iedereen een vrolijke dag te bezorgen. Voor hun harde werk vragen ze niets terug behalve een vriendelijke lach. En daarom een diepe buiging voor de vrijwilligers die al 70 jaar Buvelio draaiend houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.