Buurtwhatsapp in Ypenburg-Leidschenveen

In de afgelopen weken hebben de verschillende buurtpreventieteams binnen het stadsdeel Ypenburg-Leidschenveen een actieve rol gespeeld bij het werven voor Buurtwhatsapp.

Door Dick Muijs

Buurtwhatsapp is een groep bewoners die via WhatsApp met elkaar in verbinding staat. Op het moment dat een bewoner verdachte omstandigheden ziet, meldt hij dit bij de politie via 1-1-2 of 0900-8844. Vervolgens kan de bewoner de verdachte situatie delen in de Buurtwhatsapp. Hierdoor worden de overige bewoners geïnformeerd over de verdachte omstandigheden en kunnen zij gezamenlijk in actie komen.
Zowel in de wijk Singels en Morgenweide op Ypenburg en Rietbuurt en De Lanen in Leidschenveen vonden er wervingsacties plaats. In totaal hebben zich meer dan 2400 bewoners aangemeld! Waar de Buurtwhattsapp-groepen nog niet actief zijn, wordt dit de komende weken georganiseerd.

Wilt u zelf een WhatsApp-groep oprichten? Kijk dan op www.wabp.nl. Op het politiebureau aan de Brigantijnlaan zijn stickers verkrijgbaar. Deze kunnen worden aangebracht op woningen, zodat potentiele daders zien dat u bent aangesloten bij een WhatsAppgroep. Aan het deelnemen aan een Whatsappgroep zijn geen extra kosten verbonden. Met het deelnemen aan Buurtwhatsapp kunt u daadwerkelijk een bijdrage leveren aan het realiseren van een zo veilig mogelijk stadsdeel

1 reactie

  1. Nico

    Kermis in Leidschenveen 27t/m 31 maart
    Locatie: klaverveld

    De kermis in Leidschenveen gaat woensdag van start. Dit jaar voor het eerst is de donderdag een 1 euro kortingsdag. Dat houdt in, overal €1,- korting. Dus niet alleen bij de attracties maar ook bij de spelletjes zoals de muntenschuivers. En ook churros met €1,- korting. Ook is er dit jaar een heus aqua adventure met een parcour vol verrassingen en waterpret.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.