Column Rachid Guernaoui: Buurtbudget

Graag nodig ik u uit om zaterdag 23 maart tussen 12 en 16 uur naar wijkcentrum Bokkefort te komen, aan de Dr. H.E. van Gelderlaan 260. Daar hebben wij dan de grote finale van Buurtbudget Houtwijk! Het is een inloopbijeenkomst en festival in één. Fred Zuiderwijk is de spreekstalmeester, er zijn diverse optredens en tal van activiteiten voor kinderen. Maar het allerbelangrijkste is dat u uw stem uitbrengt op een van de 29 fantastische ideeën die Houtwijkers zelf hebben ingediend!

Buurtbudget Houtwijk is een nieuw experiment. Stadsdeel Loosduinen regelt de organisatie, maar in feite is alles in handen van de bewoners van de wijk. Dat is namelijk de kracht van het buurtbudget, waarvoor ik als wethouder 100.000 euro beschikbaar heb gesteld. Ik geloof in de kracht van bewoners. Zij weten nu eenmaal het best wat er speelt en leeft in hun buurt en kunnen heel goed zelf bepalen wat zij nodig hebben. Met Buurtbudget Houtwijk doen wij wat wij zeggen: wij maken het vertrouwen dat wij in bewoners hebben concreet door een fors bedrag beschikbaar te stellen. Daarmee kunnen de bewoners Houtwijk nog mooier, prettiger en socialer maken.

Tijdens de drie Buurtbudgetcafés in januari hebben 125 bewoners in kleine groepjes uit 24 thema’s de vijf belangrijkste thema’s voor de wijk gekozen. Die vijf thema’s zijn: Meer verbondenheid tussen bewoners; opknappen van de openbare ruimte; voorzieningen voor kinderen en jongeren; groen onderhoud; en toegankelijkheid voor ouderen en mindervaliden. Bewoners konden vervolgens concrete ideeën indienen die passen binnen deze vijf thema’s. Er zijn 47 ideeën ingediend, waarvan 34 zijn goedgekeurd. Aangezien sommige ideeën dubbel zijn ingediend, blijven er 29 ideeën over om op te stemmen. Van de 13 ingediende ideeën die niet naar de finale van aanstaande zaterdag doorgaan, valt een aantal binnen het normale beheer of onderhoud door stadsdeel Loosduinen, of voldeed niet aan de voorwaarden (kosten maximaal 100.000 euro, uitvoerbaar binnen een jaar).

Op de website www.buurtbudgethoutwijk.nl vindt u alle 29 ideeën waarop u kunt stemmen. Graag zie ik u zaterdag in wijkcentrum Bokkefort, wij gaan er samen iets moois van maken!

Rachid Guernaoui (Hart voor Den Haag/Groep de Mos), stadsdeelwethouder Loosduinen

P.S. Woensdag 3 april heb ik weer spreekuur. Van 11 tot 12 uur. De locatie is deze keer een kraampje op de Loosduinse Markt. U bent van harte welkom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.