Buurt verzet zich tegen bouw naast Texaco Wateringse Veld

Het zal de meeste omwonenden niet ontgaan zijn dat de gemeente naast de Texaco op het Oosteinde (direct naast de kruising) een 5-laags appartementencomplex wil laten verrijzen, bedoeld voor sociale woningbouw en statushouders. Buurtbewoners zijn van mening dat dit gebouw niet past op dit kleine stukje grond en ook niet in de omgeving. Nu de eerste vergunning is afgegeven, kan de gemeente ook rekenen op de eerste bezwaren.

Hoewel luid verzet klinkt, is de gemeente niet voornemens haar plannen te laten varen, noch te wijzigen. Buurtbewoners vragen zich af of er zo dicht op een benzinepomp gebouwd mag worden en halen de stank, het stof en het gevaar aan. Het zou de gezondheid van de toekomstige bewoners nadelig beïnvloeden, stellen zij. Bovendien zou het in strijd zijn met het initiële bestemmingsplan, dat inmiddels is gewijzigd zonder dat er overleg is gepleegd met de omwonenden.

Dat het hele kruispunt op de schop moet om de toegangsweg naar het gebouw te kunnen aanleggen, raakt niet alleen direct omwonenden. Op de wat drukkere momenten van de dag is het nu al geen pretje om de wijk uit te rijden.

Toch kijkt lang niet iedereen negatief aan tegen de komst van het gebouw en haar toekomstige bewoners. “Het is er juist een prachtig plekje voor, ik zou er best een appartement willen”, schrijft een wijkbewoner in de buurtapp Nextdoor. Weer een ander hoopt dat ‘door een mooi nieuw gebouw dat lelijke stuk grond wat ooglijker wordt’. “Laten we het de mensen zelf vragen die er gaan wonen. Wat mij betreft zijn ze van harte welkom.”

Het gaat om permanente woningen. Na gebruik door statushouders worden de woningen weer ingezet voor andere woningzoekenden in Den Haag. Het is een permanente toevoeging aan de woningvoorraad. Wie de toekomstige bewoners aan de Wateringse Veld is op dit moment nog niet bekend. Uitgaande van een gezin van gemiddeld vier personen gaat de gemeente uit van maximaal 40 statushouders.

 Mensen die toch bezwaar wensen te maken kunnen zich melden door een mail te sturen naar stopbwo@gmail.com. Men krijgt dan een bericht terug hoe dit te doen.

1 reactie

  1. Flopro

    Vooral triest als je je woning in de buurt hebt gekocht vanwege het bestaande bestemmingsplan. Gemeente is dus blijkbaar op geen enkele manier gehouden aan bestaande afspraken…..Probeer maar eens een vergunning uitbouw te krijgen, dan blijkt de gemeente wel onwrikbaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.