Bus 23 hele jaar naar Kijkduin

Begin april werd bekend dat het idee bestond bus 23 buiten de zomerperiode niet meer te laten rijden tussen Kijkduin en het Savorin Lohmanplein. Dit omdat er te weinig mensen gebruik zouden maken van de bus naar Kijkduin. Dat idee is van de baan.

“De bereikbaarheid van Kijkduin is voor heel veel mensen juist erg belangrijk”, laat raadslid Davituliani deze krant weten. “Wij pleiten al jaren voor een betere bereikbaarheid van de familiebadplaats. Het wordt bezoekers van Kijkduin zo onnodig moeilijk gemaakt om bijvoorbeeld in het voorjaar of najaar uit te waaien op het strand. Heel fijn dat het stadsbestuur ons hierin steunt”, aldus Davituliani.

In de beantwoording op de schriftelijke vragen van Davituliani, heeft het stadsbestuur aangegeven dat de flexibele inzet van buslijn 23 ook op andere tijdstippen dan alleen tijdens de zomerdienstregeling nodig is, bijvoorbeeld in de weekenden. Het stadsbestuur heeft deze verwachting in een schriftelijke reactie aan de MRDH laten weten.

Ook kijkt het college positief naar het voorstel van Hart voor Den Haag / Groep de Mos om het nachtnet in de nacht van donderdag op vrijdag uit te breiden. “Goed nieuws voor onze Haagse jongeren die donderdagnacht nog altijd graag gaan stappen.”, besluit Davituliani.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.