Burgemeester Westland en inwoners ontdekken lokale geschiedenis

Met een ferme slag met de Wateringse burgemeestershamer uit 1938 opende de Westlandse burgemeester Van Ardenne zaterdag de jaarlijkse Historische Informatiemarkt Westland in de Wateringse Hofboerderij.

Vlak hiervoor had zij het eerste exemplaar ontvangen van het boek ‘Méér dan namen en jaartallen’ dat verscheen ter gelegenheid van de veertigste verjaardag van de Studiegroep Genealogie Westland. Ook maakte zij uitgebreid kennis met de negentien historische organisaties uit Westland, Midden-Delfland, Loosduinen en Hoek van Holland.

De Informatiemarkt werd bezocht door ruim 250 mensen uit het Westland en de ruime omtrek. In de Hofboerderij toonden de deelnemende organisaties een deel van hun collectie, verkochten oude en nieuwe publicaties en beantwoordden vele tientallen vragen over de lokale en regionale geschiedenis. Buiten stonden oude brandweerwagens opgesteld die vooral bij de kinderen zeer populair waren. Tussen de bedrijven door konden de bezoekers even uitrusten met koffie of thee en speculaas van bakker Roodenrijs.

De Informatiemarkt is naar verwachting voor de laatste keer georganiseerd in de Hofboerderij door de Historische Werkgroep Oud-Wateringen & Kwintsheul. Waarschijnlijk vindt de volgende editie in oktober 2018 plaats bij het Historisch Archief Westland in het gemeentehuis aan de Verdilaan in Naaldwijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.