Burgemeester Ties Brink steekt handen uit de mouwen voor #TrashChallenge

Madurodam’s college van burgemeester en wethouders gaat uitdaging aan bij Haagse Hopjes


Burgemeester van Madurodam Ties Brink (16) deed gisteren samen met 5 wethouders mee aan de wereldwijde schoonmaakactie #TrashChallenge. Gewapend met een prikstok en vuilniszak ging hij de strijd aan met zwerfafval en hielp hij Stichting Haagse Hopjes bij het opruimen van het speelplein aan de Wolmaransstraat in Den Haag (Transvaalbuurt). Aangespoord door de jongste burgemeester van Nederland staken ook talloze kinderen van de stichting zelf direct de handen uit de mouwen.

De #TrashtagChallenge is een internethype die oorspronkelijk uit de VS komt. Wereldwijd plaatsen mensen massaal foto’s op social media van hoe zij afval opruimen en daarmee hun stad, wijk of buurt schoonmaken. Ze dagen anderen uit om hun goede voorbeeld  te volgen. Burgemeester Ties Brink werd vorige week uitgedaagd door burgemeester Pauline Krikke, die op haar beurt weer werd genomineerd door wethouder Richard de Mos.

Ties ging samen met een aantal wethouders van de kleinste stad van Nederland aan de slag bij vrijwilligersorganisatie Haagse Hopjes in Transvaal. Haagse Hopjes leent aan kinderen van 3 tot 15 jaar speelgoed uit in ruil voor goed gedrag, bijvoorbeeld het aanvegen van een plein. Het is een van de goede doelen waaraan Madurodam ook dit jaar een bijdrage levert via het Madurodam Kinderfonds.  Sinds 2004 steunt de Haagse attractie met een deel van haar opbrengsten deze organisatie, die in de wijk een sterk verbindende factor heeft; inmiddels al ruim 40.000 euro. ”Een schone stad is voor iedereen belangrijk, maar dat geldt ook zeker voor kinderen. Zij moeten op veilige en schone speelplaatsen kunnen buitenspelen. Niet alleen in Den Haag, maar over de hele wereld. Deze #TrashChallenge ga ik daarom zeker niet uit de weg,”  aldus Ties Brink.

Als onderdeel van de challenge nomineert de burgmeester van Madurodam op zijn beurt iemand anders om de handen uit de mouwen te steken. “Ik daag de andere 30 kinderburgemeesters uit heel Nederland uit om de #TrashtagChallenge voort te zetten! Natuurlijk is het ook belangrijk dat we in Den Haag de handen uit de mouwen blijven steken. Hiervoor daag ik mijn vriend van Den Haag FM uit: presentator Rogier Heimgartner. Laten we zorgen dat deze actie verder viral gaat en we samen de wereld een stukje schoner maken.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.